2a divisió A

Brandon fulmina el Reus

Copa. El conjunt roig-i-negre fa un partit seriós a Son Moix, però cau eliminat després que l'atacant del Mallorca aprofités una acció d'estratègia en l'inici de la pròrroga per fer l'únic gol

Passada la mitjanit, el Reus va caure eliminat de la copa allà on fa quinze dies va aconseguir la primera victòria de la seva història en el futbol professional: Son Moix. Un gol de Brandon tot just en l'inici de la pròrroga, després d'un intercanvi de cops en què els de Natxo González van mostrar una bona imatge però no van tenir punteria, va acabar decidint a favor del conjunt de casa. La primera part va ser força entretinguda. Cap dels dos equips va tenir mai la batuta, si bé el Reus va generar ocasions i es va aproximar amb més insistència a l'àrea local. Malauradament, el matx va estar marcat per les imprecisions i no es va arribar a veure gairebé cap jugada amb més de cinc tocs. Al conjunt visitant ja li anava bé, i semblava que al Mallorca, també. Els locals van avisar primer amb un parell de rematades de Yuste i Pol Roigé. Després d'aquestes advertències, els roig-i-negres van ser els més incisius i haurien pogut obrir la llauna en tres ocasions. Per desgràcia, ni Babic ni Máyor, dos cops, van tenir la fortuna de culminar amb el gol les seves rematades. Així, es va arribar al descans amb la llauna per obrir. Tot hauria pogut canviar, això sí, si Jordi Codina no hagués estat atent i no hagués refusat com va poder un xut des de la frontal de Damià a les acaballes de la primera part.
Brandon decideix
Després de la represa, la tònica del partit no va canviar. Continuava l'intercanvi de cops, amb moltes aproximacions, però poques ocasions. En aquest context, el que va generar més perill va ser de nou el Reus, amb un parell de xuts des de la frontal de Máyor i de Ricardo Vaz que van acabar fora per poc. Més plàstica va ser l'acció de Querol en el minut 63. El punta reusenc va superar tots els marcadors, però va acabar xutant forçat i Cabrero va refusar la pilota. L'ocasió més clara del segon temps, això sí, la va tenir el Mallorca en el minut 75. En una acció directa, Codina va sortir i va refusar malament una pilota, que va fer cap als peus de Dalmau. El punta mallorquí, des de 30 metres, va fer una vaselina amb la porteria buida, però el seu xut va marxar fora per poc. El Reus va replicar tot seguit, però el xut amb efecte de Ricardo Vaz es va perdre arran de l'escaire, de manera que el 0-0 ja no va variar i el partit va anar a la pròrroga. Tot allò que no s'havia resolt durant tot el partit, va quedar sentenciat en un parell minuts de pròrroga. És el temps que va trigar Brandon a connectar una falta servida per Juan Rodríguez i batre amb una bona canonada Codina. Després, el Reus ho va intentar, però sense definició.

MALLORCA1 REUS0

MALLORCA: Cabrero; Company, Ansotegi, Pleguezuelo (Juan Rodríguez, 66'), Joan Oriol; Damià, Yuste; Pol Roigé, Brandon, Salomao (Moutinho, 81'); i Óscar Díaz (Dalmau, 62'). REUS: Codina; Campins, Babic, Melli, Migue García; Rafa García, Albístegui; Ricardo Vaz, Máyor (Edgar Hernández, 57'), Miranón (Fran Carbia, 65'); i Querol (Guzzo, 65'). GOLS: 1-0 (92') Brandon. ÀRBITRE: Pulido Santana (col·legi canari). T.G.: als locals Pol Roigé i Joan Oriol; i als visitants Rafa García i Vaz. PÚBLIC: 4.790 espectadors.