Girona

L'oportunitat era d'or

S'escapa. El Girona, que tenia a l'abast obrir un forat preciós en una jornada en què els altres perseguidors van fallar, veu retallat l'avantatge a vuit punts abans d'una visita exigent a Oviedo

La victòria valia com a mínim mig bitllet cap a primera, però l'empat també era molt bon negoci, especialment per com s'havia posat el partit i també la jornada, amb la majoria de rivals fallant. Al final, però, el Girona no va poder quedar-se ni amb l'empat i va perdre una oportunitat d'or de fer un pas determinant. Ara, l'escenari no és tan idíl·lic, després de passar d'onze a vuit punts de marge respecte al tercer classificat i amb una visita exigent al camp de l'Oviedo, dissabte.

El Cadis –amb el permís del Llevant, que continua a la seva– va ser el gran beneficiat d'una jornada en què la resta d'equips de la part alta van ensopegar. El conjunt d'Álvaro Cervera no només se situa a vuit punts del segon, sinó que passa d'un a quatre punts d'avantatge respecte al quart i el cinquè. El Tenerife va perdre la condició d'invicte a l'Heliodoro Rodríguez López, contra el Reus (0-1), i l'Oviedo va sortir de buit de Vallecas en l'últim partit de la jornada (2-0). Tots dos, per tant, van deixar perdre l'oportunitat d'escurçar els dotze punts de marge respecte al Girona. També va fallar el Getafe, que dissabte va perdre al camp de l'UCAM i és a catorze punts dels blanc-i-vermells.

La visita de dissabte al Carlos Tartiere tancarà un mes de març molt exigent per al Girona, amb un balanç fins ara de dues victòries –contra el Getafe (5-1) i a Reus (1-2)– i la derrota d'ahir. La 31a jornada també pren molta transcendència, perquè l'endemà de l'Oviedo-Girona el Cadis rep l'altre aspirant, el Tenerife.

La cinquena es resisteix

El Girona també va perdre ahir l'oportunitat d'igualar la millor sèrie de victòries seguides a segona A, que es manté en els cinc triomfs que l'equip va lligar durant la temporada 2010/11. Aquesta temporada, l'equip ha tingut fins a tres possibilitats d'assolir el sostre, i les sèries sempre s'han acabat de la mateixa manera. De fet, les tres últimes derrotes del conjunt de Pablo Machín –les anteriors van ser a Alcorcón (2-1) i a Elx (1-0)– han arribat després d'una ratxa de quatre victòries. Ahir, ni el factor Montilivi ho va evitar.

QUART I CINQUÈ

El Tenerife i l'Oviedo van perdre ahir i es mantenen a dotze punts del Girona

DOBLE DUEL

El Cadis rebrà diumenge el Tenerife, l'endemà de la visita del Girona a Oviedo

SENSE REPÒQUER

Les tres últimes derrotes del Girona han tallat una sèrie de quatre victòries

La primera derrota a casa de tot el curs

X.M.

El Girona va veure trencada una ratxa espectacular a Montilivi, on havia guanyat els vuit últims partits de lliga i es mantenia invicte en tota la temporada, amb onze triomfs i quatre empats. El mateix dia que el Tenerife perdia la imbatibilitat com a local, els de Machín van acabar amb derrota un partit a casa, sensació que no vivien des del partit definitiu de la temporada passada, la tornada de la segona eliminatòria contra l'Osasuna que va donar l'ascens a primera als navarresos (0-1). En la lliga regular, l'última derrota del Girona era del 12 de desembre del 2015, contra l'Elx (0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)