Girona

L'hora d'esmorteir el cop

El Girona mira de refer-se del desencís contra el Cadis, que va tallar en sec una dinàmica triomfal

L'equip s'agafa a les sensacions que va oferir durant la segona part i a la confiança que li dona la feina feta fins ara

Acostumat a col·leccionar alegries, el Girona va tenir un sotrac gros el dia que Montilivi es preparava, amb les grades gairebé plenes, per fer un cop d'autoritat qui sap si definitiu en el camí cap a primera divisió. Va sortir creu contra el Cadis, i l'1-2 va deixar l'equip gironí amb un marge de vuit punts abans d'una visita de molta exigència al Carlos Tartiere d'Oviedo. La primera derrota del curs a Montilivi va ser una patacada contra el perseguidor que més a prop tenia, i ara l'equip de Pablo Machín necessita encaixar el desencís i refer-se. Ho va començar a assumir ahir la plantilla, en el primer contacte a l'estadi després de la derrota.

Els jugadors van trigar més d'una hora a sortir al camp annex a començar l'entrenament, perquè primer hi va haver sessió de vídeo, que habitualment o no es fa l'endemà mateix o no és tan llarga. “Hi va haver petits errors, circumstàncies del partit en què es prenen decisions. Si surten bé, ningú diu res. Si surten malament, la gent en parla. És normal. S'ha d'acceptar i superar-ho”, explicava Fran Sandaza. Com ja havia fet després del partit el tècnic, Sandaza va destacar el paper que havia fet l'equip en la segona meitat contra el Cadis: “Ens hem de quedar amb les sensacions que vam mostrar, que van ser molt bones i que van estar a punt de donar-nos un punt que hauria estat perfecte.” La plantilla considera que la relliscada no els ha de fer sortir del camí traçat fins ara. La recepta és clara: tranquil·litat i treball. “Hem d'estar tranquils, sense perdre la confiança ni tornar-nos bojos, i estar si fa falta encara més concentrats, cuidar-nos tots i començar a pensar que cada partit serà una final”, va assenyalar Sandaza. “És veritat que vam perdre una bona oportunitat, però tot això ens ha de fer valorar més en quina posició estem i l'avantatge que tenim, gràcies a la feina que hem fet. I s'ha de mantenir aquesta línia que és la que ens ha dut a l'èxit.”

Amb dotze jornades al davant, el Cadis és a vuit punts del Girona, i al darrere hi ha el Tenerife i l'Oviedo, amb dotze punts menys que els blanc-i-vermells. Un sol rival? “Mai se sap. Potser d'aquí a una setmana ho veiem diferent. Tot costarà molta feina i cada partit serà molt dur. I com més s'acosti el final, encara més. Nosaltres hem d'afrontar aquests vuit punts de marge pensant que els hem de mantenir o superar, perquè aquest equip pot amb això i amb més”, sentencia el davanter.

Avesats a aixecar-se

L'1-2 contra el Cadis va ser la sisena derrota del Girona –les mateixes que el Tenerife i dues més que el Llevant– en la lliga. L'equip de Pablo Machín no ha encadenat en tota la temporada dues derrotes. De fet, després de les tres últimes ensopegades –les dues anteriors van ser al començament de lliga, en la pitjor sèrie de dos punts de dotze–, els gironins han celebrat la victòria. La desfeta al camp del Rayo Vallecano (1-0) va precedir el triomf convincent contra el Numància (3-0). La derrota a Alcorcón (2-1) va obrir la segona sèrie de quatre victòries consecutives. I després de l'1-0 a Elx, l'equip va superar el Valladolid (2-1).

SESSIÓ DE VÍDEO

L'equip va dedicar la primera hora de l'entrenament d'ahir a repassar el Girona-Cadis

ELS ANTERIORS COPS

El Girona no ha enllaçat dues derrotes i ha guanyat després de les tres últimes

LES REACCIONS

El Cadis té ara més esperança, però tampoc ho guanyarà tot. Hem d'anar fent amb tranquil·litat
Fran Sandaza
davanter del girona
Quan t'acostumes a guanyar, si perds sembla una garrotada. Res del que hem fet és fàcil ni res ho serà
S'ha d'estar tranquil, sense perdre la confiança ni tornar-se boig. Es veu que hi ha un ambient d'equip i afició gran, que vol ser a primera
Si haguéssim guanyat potser pensaríem que ja està fet. Però això ens ha de fer valorar més on som i l'avantatge que tenim per la feina que hem fet

Sandaza es va lesionar ben aviat, tot i continuar

X.M.

Fran Sandaza va completar tot el partit contra el Cadis però va marxar decebut cap a casa. “No vull que serveixi com a excusa, i menys jo que soc un guerrer acostumat a lluitar amb tot, però em vaig torçar el turmell en la primera part i això em va desconcentrar una mica”, va explicar. Sandaza va rebre en una de les primeres topades (foto) amb Aridane. “No estic content ni amb el resultat ni amb la meva actuació. Hauria d'haver estat millor, entrar més en joc i haver pres més responsabilitats.” Sandaza no es va entrenar ahir i tampoc és clar que ho pugui fer demà, en el retorn a la feina. El davanter, però, confia estar en condicions de poder viatjar divendres a Oviedo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)