Girona

Futbol

Segona divisió A

Avui pot ser un gran dia

El Girona té l'oportunitat de deixar molt ben encarrilat l'ascens a primera, que no podrà celebrar avui mateix després del triomf del Getafe

L'Alcorcón té previst fer un plantejament molt defensiu, una fórmula que li ha permès revifar amb dues victòries seguides

Montilivi bullirà, amb la previsió de la millor entrada del curs

L'ascens a primera no podrà ser un fet avui mateix perquè el Getafe ahir va guanyar –i es va situar de manera provisional a quatre punts–, però el Girona tindrà al punt de caramel l'objectiu que persegueix des de fa tant de temps si assegura els tres punts que hi ha en joc aquesta tarda a Montilivi. En zona de privilegi des de fa més de mig any, el conjunt de Pablo Machín ha arribat a l'hora de la veritat amb tot a favor perquè, aquesta vegada sí, l'ascens no s'escapi. La cita d'aquesta tarda és majúscula a Montilivi, que tot indica que bullirà. Com era d'esperar, el club va exhaurir també les 300 entrades que va poder alliberar de la zona reservada a l'afició visitant, i si no hi ha un grapat d'abonats que es despisten, l'estadi presentarà la millor entrada de la temporada.

Paciència, si fa falta

Més enllà dels comptes, els perseguidors i les prioritats de celebració, que òbviament al vestidor són com més aviat millor, el Girona ha mirat de centrar els esforços en el duel contra l'Alcorcón, que arriba a Montilivi després d'haver reforçat de manera accentuada l'entramat defensiu, amb tres centrals i tres pivots al centre del camp. Les dues victòries seguides no només han animat un equip que començava a fer molt mala pinta, sinó que li han fet augmentar la convicció que l'aposta defensiva és la bona. Tot plegat es pot traduir en un partit de molta lluita i de molta paciència per al Girona –dels jugadors per començar, però possiblement de la graderia i tot– si no és capaç d'encarrilar-lo aviat.

Recuperat Fran Sandaza, tot indica que Machín recuperarà l'esquema amb dos davanters de referència, amb el de Toledo i Samuele Longo. El tècnic ha de cobrir el buit al mig del camp, sense Granell ni Rubén Alcaraz. Eloi Amagat és el relleu més natural, tot i que hi ha una alternativa més ofensiva, amb Borja García i Portu al davant de Pere Pons. “S'han de valorar totes les coses i no només mirar un pla, sinó tenir alternatives”, va dir Machín, que també té moltes alternatives als carrils, amb el més que probable retorn de Pablo Maffeo a la dreta i la possible entrada de Johan Mojica a l'esquerra.

El retorn de Pablo Maffeo a la dreta és molt probable, i Mojica aspira a entrar a l'esquerra
Eloi és el relleu natural, però Machín també té una alternativa més ofensiva
Amb tres centrals i tres pivots, els madrilenys volen sorprendre amb contraatacs

L'Alcorcón només ha obtingut un empat en set visites

X.M.

L'últim Girona-Alcorcón ja va ser determinant en les aspiracions d'ascens dels gironins, perquè el duel va arribar en la penúltima jornada de la temporada passada. L'equip de Pablo Machín era vuitè, i entre el triomf contra els madrilenys (2-0, amb gols de Rubén Sobrino i Cristian Herrera) i el posterior a Ponferrada (0-1), va accedir al play-off d'ascens com a quart classificat. Aquell duel de la penúltima jornada va confirmar que Montilivi ha estat un malson per a l'Alcorcón, que l'ha visitat fins a set vegades els últims sis anys i només n'ha pogut treure un punt. Va ser un empat sense gols l'abril del 2012, en la segona visita, després del 3-1 d'un any abans (amb dos gols de Despotovic i un de Jandro). El curs 2012/13, els dos duels a Montilivi van ser molt especials per als blanc-i-vermells, que van aconseguir una remuntada màgica en la lliga regular –Richy, Acuña i Gerard Bordas van transformar un 0-2 en un 3-2– i van eliminar l'Alcorcón en el play-off, amb un 3-1 (un gol d'Acuña i dos de Juanlu) que refermava l'1-1 de l'anada a Santo Domingo. En les dues temporades posteriors, el Girona es va tornar a endur el triomf, també amb tres gols: 3-1 el març del 2014 (gols de Bordas, Timor i Juanlu) i 3-0 el febrer del 2015 (Ramalho, Sandaza i Felipe Sanchón).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)