2a divisió FEF

Un equip d’estar per casa

2a divisió B. Bona part dels jugadors que en l’actualitat formen la plantilla del Cornellà tenen passat al futbol base verd. Enguany, quatre jugadors han fet el salt directament des del juvenil

No hi ha cap mena de dubte que, a Cornellà, el futbol base és l’autèntica joia de la corona del club. Amb més de seixanta equips i en pugna constant amb la Damm per convertir-se en el millor club no professional en futbol formatiu de Catalunya, l’entitat del Baix Llobregat gira entorn dels més joves. Ara ja fa uns anys, Jordi Alba, un dels jugadors més il·lustres que han passat pel planter verd, va deixar un bon pessic de diners al club gràcies al seu traspàs del València al Barça, i els últims cursos l’equip s’ha anat nodrint cada vegada més de jugadors de la casa. A més, el salt entre el juvenil A i el primer equip és cada vegada més petit: enguany, quatre jugadors –Aks, Gibert, Ricard i Jaume Batista, a banda d’Álvaro i Damià Viader, que l’últim curs va jugar cedit al Girona, que intentaran convèncer el tècnic en la pretemporada– jugaran a les ordres de Jordi Roger.

“Soc un privilegiat de tenir aquest planter, perquè sabem que els jugadors que fem pujar ens donaran rendiment”, reconeix el tècnic del conjunt del Baix Llobregat, que en la plantilla també hi té homes més experimentats però igualment formats a la casa com és el cas de Pep Caballé, Sergio Gómez, Marc Caballé, Chus i Édgar González, cedit per l’Espanyol. “El juvenil A ha fet una molt bona temporada i nosaltres comptem molt amb aquests jugadors. Són ells els qui s’ho guanyen perquè són futbolistes que tenen qualitat per jugar al primer equip”, afegeix Roger, que assegura que no mira l’edat a l’hora de posar els jugadors. Tot i això, conscient de la duresa de la categoria, l’equip s’ha reforçat també amb jugadors consolidats i experimentats a segona B: “Fins i tot els filials barregen joventut amb algun jugador més veterà. És una categoria tan dura que els joves pateixen encara que tinguin qualitat”, explica el preparador del Cornellà. Enguany, a més, comptarà també amb Jaume Aparicio, després de foguejar-se un any a les files del Castelldefels on va tenir els minuts de què no hauria disposat a Cornellà en el seu primer any d’amateur, un moviment interessant per al tècnic: “Els joves necessiten seguir-se formant i el millor és que tinguin minuts. I si veiem que aquí no en tindran, cedir-los és una bona idea”, explica. Així, a hores d’ara i a falta de completar-se la plantilla, Jordi Roger té més de la meitat de futbolistes formats al planter. “És una cosa que sorgeix inconscientment, però és normal que passi amb el gran nivell que hi ha en el nostre futbol formatiu”, explica el tècnic, que també va passar pel futbol base verd abans de dirigir el primer equip.

Cornellà
Amb passat al planter:
Pep Caballé 10a temp.
Sergio Gómez 4a
Marc Caballé 3a
Édgar González 2a
Chus 2a
Jaume Aparicio Castelldefels
Jaume Batista juvenil
Aks juvenil
Joan Gibert juvenil
Ricard Pujol juvenil
Sense passat al planter:
Pere Martínez 4a
Enric Gallego 4a
Valentín Llagostera
Maureta Ebre
Fall Extremadura
Sascha Gavà
Adrià Montoro Prat
Craviotto Gavà

LES FRASES

També cal, però, gent veterana perquè és una categoria molt dura per als joves
Jordi Roger
entrenador del cornellà
Soc un privilegiat de tenir aquest planter. Nosaltres comptem molt amb els jugadors de la casa, però són ells els qui s’ho guanyen

LA XIFRA

4
juvenils
faran el salt enguany directament al primer equip; amb ells són nou els futbolistes de l’equip formats a la casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)