Girona

Sandaza, cap a Qatar

Per sortir. Sense lloc al Girona, el davanter s’entén amb l’Al Alhi de Joaquín Caparrós. La marxa només està pendent de l’entesa amb el club de Montilivi, que acceptaria una cessió

Com era previsible, Fran Sandaza ja no va ser a l’estrena de l’activitat del Girona. El davanter de Toledo havia rebut fa poc més d’un mes la notícia per part de Quique Cárcel que no tenia la presència assegurada a l’equip, un cop aconseguit l’ascens a primera. Competir a la màxima categoria era la il·lusió del jugador, que va anar assumint de mica en mica que el club no comptava amb ell. Les portes se li van acabar de tancar, però amb un condicionant gens menor, les dues temporades de contracte firmades amb un bon sou. Un cop va saber que no tindria lloc a Montilivi, Sandaza va començar a escoltar amb més seriositat les nombroses propostes d’altres clubs que havia rebut. I, tot i que diversos equips de segona A s’havien interessat pels seus serveis, en una llista encapçalada pel Tenerife, cap d’ells ha pogut competir amb la capacitat econòmica del Qatar. L’Al Alhi, entrenat per Joaquín Caparrós, serà la destinació d’un davanter molt estimat per l’afició de Montilivi que s’haurà quedat sense tastar la primera divisió.

La fórmula

Una de les possibilitats que tenia el Girona era pactar un acord de rescissió amb el jugador. Amb dues temporades de contracte, però, les quantitats són altes, i el club prefereix explorar una altra fórmula. Si no hi ha un gir imprevist, la idea és apostar per una cessió, alternativa que últimament se sol aplicar sovint entre clubs professionals. Si hi ha entesa entre totes les parts, Sandaza s’incorporarà al conjunt de Qatar. De fet, el jugador té previst avui viatjar cap a Doha –des de Madrid, perquè ja no va tornar a Girona– per sotmetre’s a la revisió mèdica i firmar el contracte amb l’Al Alhi.

Dos cursos, dues marxes

Fran Sandaza, que al novembre farà 33 anys, haurà tancat la seva segona etapa a Montilivi, que haurà durat una sola temporada, com la primera. El davanter va arribar a Girona l’estiu del 2014, després d’un pas discret pel Lugo (5 gols), i es va convertir en el gran referent ofensiu de l’equip blanc-i-vermell que va sorprendre tothom i va arribar a fer 82 punts, insuficients per assegurar l’ascens a primera. Amb 16 gols repartits en els 2.958 minuts que Machín el va utilitzar, Sandaza va ser el màxim golejador i va completar la seva millor temporada a l’Estat espanyol. Amb l’ascens frustrat per part del Girona, Sandaza va rebre moltes ofertes i es va acabar decidint per una d’exòtica, del Japó. Al Tòquio, però, va tenir un protagonisme gairebé nul. Al cap d’un any de deixar Montilivi, hi va tornar, en una segona etapa que van reproduir companys com Ramalho i Cifu. Sense el mateix rendiment que en la seva primera experiència a Montilivi, i després de pagar durant els primers compassos de lliga la inactivitat al Japó, Sandaza va tancar el curs de l’ascens a primera amb nou gols en 2.420 minuts acumulats. L’exjugador del Lugo havia expressat sempre la il·lusió per estrenar-se a la primera divisió espanyola, categoria que se li resistia i que ara tampoc podrà assaborir. Com després de la primera etapa a Montilivi, Sandaza tornarà a marxar lluny.

EL GIRONA

Amb dos anys de contracte, el club prefereix la cessió que assumir la rescissió

LA MILLOR PROPOSTA

El jugador viatja avui cap a Doha per passar la revisió mèdica i firmar el contracte

A FORA

Tornarà a marxar lluny, com ja va fer quan va anar al Japó després del debut a Montilivi

LA XIFRA

25
gols
ha marcat Sandaza amb el Girona en dos cursos: 16 (2014/15) i 9 (2016/17)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)