Barça B

futbol

barça b

La gran oportunitat de Varo

Barça B. El porter de la Canonja ha estat l’escollit per Gerard López en l’arrencada de la lliga per la lesió d’Ortolà i espera aprofitar els minuts que vagi tenint per reivindicar-se

Les circumstàncies amb què va començar la temporada eren exigents per a Alberto Varo, l’únic porter del B que continua de la temporada passada. Podia semblar que l’adeu de Suárez li obria la porta de la titularitat en el nou projecte a segona A, però van tornar dos sentinelles cedits i la competència va augmentar. De fet, qui té el cartell de favorit per ocupar la porteria del filial és Adrià Ortolà, que després d’un curs a préstec a l’Alavés ha tornat per ser el tercer porter del primer equip i el teòric titular al B. El de Xàbia, però, es va fracturar el dit petit de la mà dreta fa un mes i ha estat lesionat fins ara.

En aquest context, Varo ha guanyat d’entrada la partida a Jokin Ezkieta i treballa centrat a continuar reivindicant el seu paper. En la darrera jornada el porter de la Canonja, que està cedit al Barça pel Nàstic, va deixar la porteria a zero per primer cop aquest curs. Després d’haver rebut sis gols en les primeres tres jornades, ara està més content que un gínjol. “Trobar la solidesa és el que més costa en un bloc nou, i encara més sent un filial. Al final, si proposes molt amb la pilota, aportes molts jugadors a la zona d’atac i, al darrere, pots deixar espais”, reflexionava després de la victòria 4-0 contra Còrdova Alberto Varo, que hi afegia: “Aquest cop hem pogut dominar les dues àrees i deixar la porteria a zero, que és molt important per a nosaltres.”

El futbolista de 24 anys també va parlar del fet que hi hagi tres porters competint per una plaça i ho va valorar de forma positiva. “Hem partit tots tres de zero i la competència és molt dura, però també molt sana. Tots aportarem el nostre granet de sorra; si no és jugant, serà entrenant i fent pujar el nivell de l’equip”, reflexionava Varo, molt satisfet amb l’oportunitat de tenir minuts a segona A amb un equip com el Barça B. “Tinc l’oportunitat de jugar en el filial del millor club del món i ho vull aprofitar, intentar jugar tant com pugui perquè al final aquest és el millor aparador per a un futbolista jove”, va dir.

D’entrada sol costar

En el retorn del Barça B a segona A, Varo ha rebut sis gols en quatre jornades. Encara que sigui una dada que reflecteix certa fragilitat defensiva, no deixa de ser habitual que al filial blaugrana li costi ajustar l’engranatge a la rereguarda. En les darreres dues temporades a segona B, per exemple, l’equip de Gerard López havia rebut més gols que ara a aquestes altures (7 i 8). D’altra banda, en dos dels cinc cursos que l’equip havia estat a segona A anteriorment, també havia rebut més dianes que en l’actualitat (2010/11 i 2012/13).

LES FRASES

Som tres porters i la competència que hi ha és molt dura però alhora és també molt sana
Alberto Varo
porter del barça B
Tinc l’oportunitat de jugar en el filial del millor club del món i ho vull aprofitar, això és el millor aparador per a un futbolista jove
2a DIVISIÓ A
Temporada 2017/18 6
Porter: Alberto Varo
2a DIVISIÓ B
Temporada 2016/17 7
Porter: Suárez
Temporada 2015/16 8
Porter: Ortolà
2a DIVISIÓ A
Temporada 2014/15 6
Porter: Ortolà
Temporada 2013/14 5
Porter: Masip
Temporada 2012/13 8
Porter: Oier
Temporada 2011/12 5
Porter: Rubén Miño
Temporada 2010/11 7
Porters: Rubén Miño i Oier
2a DIVISIÓ B
Temporada 2009/10 8
Porters: Rubén Miño i Oier
Temporada 2008/09 3
Porters: Rubén Miño i Oier
3a DIVISIÓ
Temporada 2007/08 6
Porter: Oier
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)