Reus

Voluntat irreprotxable

Igualtat. El Reus i la Cultural empaten en un duel intens i obert entre dos equips atrevits i amb ganes de guanyar. Lekic, aprofitant un regal (19’), i Iza, amb un gran xut (35’), van fer els gols

REUS 1 CULTURAL 1

REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Álex Menéndez; Tito Ortiz, Gus Ledes, Juan Domínguez (Borja Fernández, 79’); David Querol, Fran Carbia (Ricardo Vaz, 59’) i Lekic (Edgar Hernández, 65’).CULTURAL LEONESA:Palatsí; Iza Carcelén, Albizua, Iván González, Manu; Mario Ortiz (Antonio Martínez, 90’), Yeray González; Julen Colinas (Guarrotxena, 65’), Señé, Emi Buendía; i Rodri (Aridai, 77’).GOLS:1-0 (19’) Lekic. 1-1 (35’) Iza Carcelén.ÀRBITRE:Prieto Iglesias.T.G.:al local Gus Ledes i als visitants Mario Ortiz, Manu, Albizua i Iza Carcelén.PÚBLIC:2.932 espectadors.

Quan dos equips volen la pilota i tenen la porteria contrària al cap, es veu un partit entretingut. A vegades, com ahir, hi pot haver més intencionalitat que encert, més idees que finalitzacions, però no es pot retreure res a dos rivals atrevits i poc especulatius. Ho van ser el Reus, més vertical i menys combinatiu que en altres ocasions, i la Cultural Leonesa, un equip amb molt futbol associatiu, que van concloure el partit amb un gol i un punt per a cadascú que els ha de servir, vistes les prestacions de tots dos, per treure’n conclusions positives en el seu procés de creixement. Per al Reus, és el cinquè partit consecutiu sense perdre.

Va ser un duel obert, amb alternatives, i en què els gols van arribar en moments inesperats. El del Reus, obra de Lekic, quan el ritme del partit encara no havia embogit. La Cultural, que va buscar des del principi les combinacions en curt en la segona línia d’atac, amb Josep Señé, Julen Colinas i Emi Buendía, amb prou feines havia posat a prova Edgar Badia, mentre que el Reus abusava un pèl massa de la pilota llarga. Però en un d’aquests desplaçaments buscant l’esquena de la defensa, l’avantatge era per al lateral Manu, que va mirar de fer una cessió amb el cap al seu porter amb tanta mala sort, i poca entesa, que el va agafar a contrapeu i la pilota va agafar la direcció de la porteria, amb Palatsí superat. Dejan Lekic, atent com se li suposa a un davanter amb ofici, va aprofitar el regal per fer la primera diana en la lliga (19’).

Al gol del Reus va seguir una fase de control dels locals, que van tenir el 2-0 molt a prop. David Querol va rebre una assistència que el va deixar sol davant el porter de la Cultural, però el seu xut va sortir desviat. El desencert en ocasions clares és un de les creus del Reus. Però quan semblava que els roig-i-negres havien aconseguit tancar el duel, a la Cultural la va salvar una acció aïllada. Emi Buendía va servir uns pocs metres en horitzontal cap a la dreta una falta un pèl allunyada i Iza Carcelén va etzibar un gran xut que va sorprendre Edgar Badia i va entrar a prop de l’escaire (35’). El gol de l’empat va fer aflorar els dubtes als locals i va reanimar els visitants, que van arribar al descans tornant a recuperar el domini de la possessió.

La primera fase de la segona meitat va ser una lluita per controlar la situació, amb més estones amb la pilota en poder de la Cultural, però amb més sensació de perill del Reus. Miramón, molt actiu des de la banda dreta, va arribar en zona perillosa i va fer una bona assistència dins l’àrea a Querol, que va rematar molt a prop del travesser de Palatsí. L’entrada al camp de Guarrotxena va reactivar la Cultural, i dues accions del basc van fer patir la defensa local, primer en rebre una gran assistència en profunditat de Señé i fer una rematada que Rodri no va saber rematar i, poc després, recollint una passada llarga i mirant de superar Badia amb una vaselina, massa alta. Entremig, Atienza va rematar de cap fora una falta en què havia quedat molt sol. Era un moment en què el partit estava més obert que mai. A l’àrea local, Señé es va plantar davant Badia, que va saltar bé per tapar l’intent de vaselina del vallesà. I, a l’altra àrea, Ricardo Vaz es va desfer amb molta qualitat de dos defenses i va centrar al segon pal, on Miramón va fer una rematada de cap salvada sobre la línia per Palatsí. El partit es va mantenir calent i intens fins al final, amb dos equips que no van renunciar al triomf.

Ha estat un partit entre dos equips ofensius, però hauria pogut caure del nostre costat, perquè hem tingut ocasions més clares
La Cultural ho fa francament bé amb la pilota, apropant-hi molta gent, però ho hem contrarestat
Aritz López Garai
entrenador del reus
Hem demostrat molta personalitat amb la pilota i sense. Ha estat el nostre millor partit a fora
Rubén de la Barrera
entrenador de la cultural

Lekic marca en el primer partit com a titular

Aritz López Garai va situar d’entrada a la punta d’atac Dejan Lekic per substituir el sancionat Máyor. Així, el davanter serbi, que ja havia participat en dos partits sortint en el tram final, va debutar com a titular, deixant a la banqueta l’altre davanter centre de la plantilla roig-i-negra, Edgar Hernández. Lekic va fer gala d’un gran oportunisme en aprofitar un regal de la defensa visitant per marcar l’1-0 en una de les primeres accions en què va participar. López Garai el va substituir en el minut 65 per Edgar Hernández, que feia tres partits que no jugava. El tècnic roig-i-negre va valorar després del partit la feina de Lekic. “Ha estat bé dins de la inactivitat que portava i ens ha aportat moltes coses fins que el físic l’ha aguantat”, va afirmar el tècnic basc, que també va tenir paraules per al seu substitut, Edgar Hernández, que va donar, segons López Garai, molt oxigen al seu equip aguantant la pilota i donant continuïtat a moltes jugades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)