Reus

Insistència final amb premi

Reus. L’equip roig-i-negre reacciona després del gol de l’Osca, que havia persistit fins a marcar (60’), i empata gràcies a un xut col·locat i amb sang freda de Gus Ledes en el temps afegit (91’)

OSCA 1 REUS 1

OSCA:Remiro; Akapo, Pulido, Jair, Rulo Prieto; Luso, Lluís Sastre; Cucho Hernández, Melero (Aguilera, 74’), Ferreiro (Gallar, 58’); i Rescaldani (Vadillo, 58’).REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Íñiguez, Álex Menéndez; Gus Ledes, Àlex Carbonell (Tito Ortiz, 55’), Borja Fernández; Cámara (David Querol, 55’), Ricardo Vaz (Lekic, 74’) i Edgar Hernández.GOLS:1-0 (60’) Álex Gallar. 1-1 (91’) Gus Ledes.ÀRBITRE:Cordero Vega.T.G.:cap.PÚBLIC:3.217 espectadors.

Gus Ledes, una de les peces bàsiques d’Aritz López Garai, s’havia passat el partit lluny de l’àrea rival, situat al vèrtex defensiu del triple pivot al mig del camp. Però en el minut 91 va seguir de molt a prop l’última jugada ofensiva del Reus. Va veure la centrada de Jorge Miramón des de la dreta i va agrair el rebuig en curt, cap a la frontal de l’àrea gran, cap a la seva posició, de la defensa de l’Osca. Amb molta sang freda, va fer un xut col·locat, impossible per al porter Remiro, que va permetre a l’equip roig-i-negre salvar un punt en l’últim minut, que premiava la seva capacitat de reacció després del gol local, obra d’Álex Gallar (60’), fruit de la major insistència dels aragonesos en la primera hora de partit. El punt manté la dinàmica positiva del Reus, que ja fa sis partits que no perd.

Aritz López Garai va apostar per les rotacions i va canviar bona part de l’equip que dissabte va empatar contra la Cultural. Va donar descans a Olmo –per retornar Íñiguez a la titularitat–, va situar al triple pivot del mig del camp Carbonell i Borja davant de l’intocable Ledes, i en atac va jugar des de l’inici amb Cámara i Ricardo a les bandes i Edgar en punta, en lloc de Carbia, Querol i Lekic, titulars en l’anterior partit.

L’Osca es va mostrar intens des del principi, sobretot per la dreta, on Cucho i Akapo feien anar de corcoll la rereguarda roig-i-negre. Una rematada de Ferreiro a centrada de Cucho i un xut a la mitja volta des de molt a prop de Rescaldani, massa creuat, van ser les primeres accions dels locals. El Reus intentava respondre als intents de domini dels locals mirant de combinar amb paciència i acumulant jugadors davant la pilota, però no aconseguia portar perill real i, de fet, havia d’estar més preocupat a defensar-se –a estones ho feia massa endarrerit–, perquè al davant tenia un rival que el pressionava ben amunt, l’incomodava i no deixava d’insistir en atac. La millor ocasió de gol de l’Osca va ser una rematada de cap desviada, en bona posició, de Luso després d’una centrada de Ferreiro possibilitada per una pèrdua de Miramón. En la primera part, el Reus només va estar una vegada a prop del gol (37’). Va ser una rematada d’Àlex Carbonell després d’un servei llarg de banda que va trobar els bons reflexos de Remiro (39’).

En els primers compassos de la segona part, els dos equips van refrescar l’atac amb dobles canvis, i el que va donar fruit immediat va ser el de l’Osca. Álex Gallar, dos minuts després d’entrar, va rematar sense oposició i molt a prop una centrada de Cucho, que havia guanyat l’esquena a la defensa visitant gràcies a una bona passada de Rulo (60’). D’entrada, al Reus li va costar respondre al gol del rival, ja que l’Osca es va endarrerir i la circulació de pilota dels roig-i-negres no trobava verticalitat. De mica en mica, però, la mobilitat que va aportar Querol amb la seva entrada i el reforç ofensiu de Lekic –el Reus va acabar amb dos puntes– van donar resultat. Primer, Querol va xutar al pal davant la sortida de Remiro (78’), després Edgar va rematar fluix en molt bona posició (82’) i encara el mateix Querol va veure com Rulo impedia la seva rematada davant el porter local (89’). Però, en el tempa afegit, Gus Ledes sí que va trobar el premi a la insistència final (91’).

L’Osca ha estat millor 60 minuts. El canvi de dibuix, amb més gent en atac, ens ha anat bé
Aritz López Garai
entrenador del reus
Hem fet una gran feina durant bona part del partit, i al final l’aspecte físic ha passat factura