Girona

SAMU CASTILLEJO

MITJAPUNTA DEL VILA-REAL

“El Girona té un sistema de joc peculiar, però li funciona”

“Javi Calleja ha arribat amb idees noves i amb moltes ganes a la banqueta, i la victòria per 3-0 contra l’Eibar ens ha reforçat molt”

“Segur que ens exigiran molt, juguen a casa seva i allà empenyen de valent”

El Girona té molt bons jugadors, però em decanto per l’Àlex Granell, té un molt bon futbol i una gran cama esquerra
Estic en el club idoni per continuar progressant. He començat bé i vull continuar així fins a final de temporada

Nascut a Barcelona i criat des de ben petit a Màlaga, Samu Castillejo és un dels jugadors més destacats del Vila-real, que el va fitxar l’estiu del 2015 amb un contracte de cinc temporades. Amb només 22 anys, Castillejo ha demostrat ser un jugador de present i de futur i té molt clar que està en el club idoni per continuar progressant, tot i haver despertat l’interès d’altres equips potents d’Europa. Del Girona, el futbolista esquerrà en destaca el sistema de joc utilitzat per Pablo Machín i demana cautela amb vista al partit de diumenge a Montilivi.

El Vila-real s’ha mostrat irregular en aquest inici de lliga, però sembla que a poc a poc està reconduït la situació.
Sí, tots volem que les coses vagin bé i l’actitud de l’equip és bona, i l’última victòria contra l’Eibar per 3-0 ens ha reforçat molt.
En l’Europa League han sumat quatre punts de sis possibles, que no està gens malament.
Tot el que sigui sumar a Europa és positiu si volem quedar primers de grup, que és l’objectiu principal ara mateix. Ho tenim ben encaminat però encara queden partits per jugar.
Després de només sis jornades el club va destituir l’entrenador, Fran Escribá. Els va sorprendre la decisió?
Sempre que hi ha una destitució d’un tècnic no és fàcil i són moments estranys, però som professionals. Fa dos anys ja vam tenir una altra destitució i el canvi va provocar una reacció positiva pel que fa a l’actitud. Ara esperem que amb aquest canvi obtinguem bons resultats.
Va agafar les regnes de l’equip el tècnic del filial, Javi Calleja, de només 39 anys, i en la lliga es va estrenar amb una contundent victòria contra l’Eibar (3-0). Han canviat moltes coses amb Calleja a la banqueta?
El mister ha arribat amb idees noves, amb moltes ganes i amb il·lusió, ja que és la primera vegada que entrena a primera divisió, i això és el que ens està transmetent. També ha introduït un canvi de sistema en el qual estem treballant intensament, i la veritat és que de moment estem molt bé amb ell, és de la casa i s’ha adaptat molt bé.
Any rere any, el Vila-real té una plantilla d’allò més potent. Quin és el sostre d’aquest club?
Per plantilla i entitat del club el Vila-real ha d’estar en la part alta i sempre lluitant pels llocs que donen accés a Europa.
La lliga de campions fa dos anys que se’ls resisteix.
Sí, és una espina que tenim clavada des del curs passat, quan ens va eliminar el Mònaco en la fase prèvia. Tant de bo ens la puguem treure ben aviat.
Ara visiten el camp del Girona. Els fa respecte aquest partit?
El Girona és un equip que acaba d’ascendir, que té moltes ganes i un entrenador amb una idea de futbol molt bona. Segur que ens exigiran molt, perquè a més juguen a casa seva i allà empenyen de valent. Però nosaltres hem d’anar a la nostra i intentar guanyar.
Què en destacaria, del Girona?
Juguen amb dos carrilers molt profunds i quan no tenen la pilota defensen amb cinc homes. El Girona té un sistema de joc peculiar, però li funciona.
Pel que fa als jugadors de l’equip gironí, es queda amb algun en particular?
Vaig conèixer l’Aleix Garcia fa anys en una pretemporada, semblava bon nano i un bon futbolista. El Girona té molt bons jugadors, ràpids i amb bona tècnica, però potser em decanto per l’Àlex Granell, que té un molt bon futbol i una gran cama esquerra, és un dels jugadors més importants del Girona.
En l’aspecte personal està sent una peça important i el seu rendiment és destacable. Content?
Sí, personalment he començat bé, amb moltes ganes i quan les coses et surten bé sempre ets sents millor. Tant de bo duri tota la temporada.
Format en el Màlaga des que era infantil –abans va jugar a futbol sala– i després d’una sola temporada en el primer equip va fitxar pel Vila-real l’estiu del 2015. Què li va fer prendre aquesta decisió?
El Vila-real va apostar molt per mi, i el Màlaga en aquella època necessitava vendre per poder estar millor econòmicament. Venia de fer una bona temporada i es va fer el fitxatge, i estic molt content d’estar aquí.
Pel que fa a la seva posició damunt del terreny de joc, on està més còmode?
A la banda dreta, jugant a cama canviada.
Ha passat per gairebé totes les categories inferiors de la selecció espanyola, i ara ja només pot jugar amb l’absoluta. Creu que està a prop la trucada de Julen Lopetegui?
És un objectiu personal que tant de bo es pugui complir algun dia, hi ha molta competència i jugadors molt bons en la selecció absoluta, però continuo treballant perquè un dia em truqui el seleccionador.
Amb només 22 anys encara li queda molt de recorregut al davant. Quins plans de futur té Samu Castillejo?
De moment estic concentrat a disfrutar del que estic fent, encara soc un jugador molt jove, ja que, tot i que ja sumo quatre temporades a primera divisió, només tinc 22 anys, i crec que estic en el club idoni per continuar creixent com a futbolista.
Aquest estiu va sonar per diferents clubs potents d’Europa. Van ser els típics rumors o va estar a prop de fer les maletes?
Sí que van sortir coses, però el Vila-real m’ha demostrat que té molta confiança cap a mi i per això estic aquí.
Quin és el millor futbolista amb el qual ha jugat?
N’hi ha molts, Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo... però si m’hagués de quedar amb un seria Isco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)