Barça B

Barça B

Segona divisió A

90 minuts a Los Pajaritos

Barça B. El filial blaugrana sobreviu a un partit sense brillantor, especialment en el primer temps, però se li acaba fent molt llarg i perd per culpa d’un penal en un córner

numància 1 barça b 0

NUMÀNCIA:Aitor; Medina (Markel, 52’), Calvo, Elgezábal, Ripa; Escassi, Grego (Larrea, 71’); Valcarce, Milla, Mateu; i Del Moral (Guillermo, 71’).BARCELONA B:Ortolà; Tarín, Costas, Cuenca, Cucurella; Busquets, Fali (Sarsanedas, 46’), Vitinho (Concha, 46’); Aleñá, Cardona (Choco Lozano, 62’) i Arnaiz.GOLS:1-0 (82’) Guillermo, de penal.ÀRBITRE:Sagues Oscoz.T.G.:als locals Elgezábal, Medina, Escassi, Valcarce i Ripa; als visitants Sarsanedas, Aleñá, Choco Lozano i Cucurella.PÚBLIC:Uns 2.000 espectadors a Los Pajaritos.

El partit se li va fer etern al Barça B, que havia sobreviscut contra el líder però que es va quedar a les portes de sumar com a mínim un punt en un feu que continua inexpugnable. El Numància no ha cedit ni un dels 15 punts que ha posat en joc a Los Pajaritos i els blaugrana continuen navegant a la recerca de solucions. Al filial blaugrana li costa trobar una resposta sostinguda al repte que li proposen els equips quan li tapen la sortida de pilota amb molts homes a camp contrari.

Gerard López havia quedat moderadament satisfet de l’últim partit contra l’Oviedo i no va tocar gaire l’onze inicial. Tarín va entrar pel lateral Morer, que va quedar fora de la llista; Vitinho va substituir Sarsanedas, i Cardona, el Choco Lozano. El tècnic va apostar per tornar al 4-3-3 habitual però a l’equip, en el primer temps, li va costar Déu i ajuda superar la pressió del rival. Mutilat a la banda dreta, sense que Fali pogués participar i amb Vitinho massa erràtic, el Barça només movia la pilota entre els centrals, mentre que el Numància la volia per sortir ràpid. Els d’Arrasate van colpejar primer amb una rematada de Valcarce dins l’àrea, però aviat Aleñá va enviar desviat un lliure indirecte provocat per la insistència de Cardona en la pressió. El partit va voltar en aquesta dinàmica sense que cap dels dos equips inquietés el porter rival, per bé que els locals van acabar el primer temps amb un xut de Valcarce i una volea d’Unai Medina, aturats per Ortolà.

Gerard va entendre que així no podria sobreviure contra un aspirant al lideratge i va fer dos canvis després del descans que van implicar una rentada de cara al mig del camp. Amb l’entrada de Sarsanedas –per Fali– i el moviment d’Aleñá a l’interior arran de l’entrada de Concha –per Vitinho–, el Barça va trobar les línies de passada necessàries per deixar-se anar. I va començar a amenaçar Aitor com no havia fet mai durant el partit. Concha (56’) va enviar desviat un xut gràcies a una passada d’Aleñá, i Arnáiz hauria pogut marcar dos cops, primer aprofitant una assistència de Cucurella (71’) i després en un servei amb l’exterior (80’). El partit estava obert i el Numància va amenaçar amb més intensitat Ortolà, especialment en una rematada de Pere Milla que va vorejar el pal.

El xoc caminava cap a l’ocàs, amb els dos equips prou protegits, però una jugada aïllada va desencadenar la tragèdia. Choco Lozano, a la vista de l’àrbitre, va agafar per la cintura un rival amb moltes ganes de caure a terra i Sagues Oscoz va xiular penal i va servir en safata la victòria al Numància, que va agreujar la dinàmica blaugrana (2 punts dels últims 12).

Un empat hauria estat el més just, però al final s’ha acabat decidint per un penal
Marc Cardona
davanter del barça b
Ens havíem d’ajuntar, tancar-nos bé i ens han generat molt poques oportunitats
Jagoba Arrasate
entrenador del numància

ELS VESTIDORS

En el primer temps no hem estat bé amb la pilota, la teníem en zones sense que creéssim perill. Però en el segon temps hem estat millor
De jugades com la del penal, n’hi ha mil. M’agradaria haver vist si a l’altra àrea l’hauria xiulat
Gerard López
entrenador del barça b

Disconformitat amb l’actuació de l’àrbitre

Tant els jugadors del Barça B –amb targetes grogues per protestar– com el tècnic Gerard López van acabar enfadats amb l’actuació arbitral. Tot, arran del penal de Lozano (agafada a un rival en un córner) que va suposar el gol de la derrota. “Durant tot el partit van preparar l’àrbitre perquè xiulés el penal”, va dir Gerard: “Aquest tipus de jugades ens les xiulen a nosaltres i no passa res. Pequem de joves. M’agradaria haver vist si a l’altra àrea l’hagués xiulat igual.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)