Territorial

Sense contundència no hi pot haver premi

Divisió d’honor juvenil. El Girona paga cares dues accions mal defensades i cedeix el lideratge de la lliga davant d’un Barça amb ofici

Barça 3 Girona 0

BARÇA:Iñaki, Chumi, Mingueza (Sergi, 60’), Arnau (Román, 74’), David Alfonso, Monchu (Calavera, 74’), Edgar (Martí, 67’), Riqui Puig, Juan Fernández, Collado i Quique.GIRONA:Torra, Padro (Moha, 62’), Eric (Teo, 60’), Fran, Mario, Cobos, Pedro, Jofre, Rodrigo (Pachón, 60’), Alejandro (Juli, 62’) i Valery.GOLS:1-0 (1’) Quique. 2-0 (35’) Collado. 3-0 (75’) Juan Fernández.ÀRBITRE:Luceño Soriano.T.G.:cap.

El Girona no va poder defensar el lideratge de la competició davant del Barça en un duel en què els d’Àlex Marsal van fer moltes coses bé, fins i tot van dominar en algunes fases del joc, però van pagar la falta de contundència en dues accions que van suposar dos gols dels blaugrana abans del descans. Les dianes feien que el repte de puntuar a la ciutat esportiva Joan Gamper fos gairebé impossible.

Els gironins van sortir a pressionar el Barça per evitar que l’equip que entrena l’exfutbolista Gabri es trobés còmode fent allò que li agrada més, com és tenir la pilota i sortir jugant des del darrere. En la primera pilotada del porter local per treure’s la pressió, la pilota va caure als peus de Juan Fernández a l’altra punta del camp; aquest va assistir Quique amb una passada entre els defenses, un pèl tous, i l’atacant blaugrana va aconseguir l’1-0 quan encara no s’havia complert el primer minut. Malgrat que els plans del Girona es torçaven ràpid, Marsal va mantenir la idea de pressionar ben amunt i quan es va tallar la connexió directa entre el porter Iñaki i Juan Fernández –situat una mica per davant dels centrals gironins– el color del partit va començar a canviar.

D’aquesta manera, Valery va obligar el porter del Barça a lluir-s’hi (19’) i Alejandro, amb un xut ràpid i sec des de la frontal, va fer treballar de nou Iñaki (28’).

Reacció frenada

Els millors minuts del Girona, però, van quedar tallats en sec amb el segon gol del Barça: David Alfonso va enviar una bona centrada al segon pal, on Collado va saltar amb més força i contundència que els centrals per acabar impactant amb el cap i enviar així la pilota al fons de la xarxa (35’).

La diana va desconcertar els d’Àlex Marsal, que veien com els minuts fins al descans tornaven a ser de domini blaugrana. Collado, amb una rematada des de l’interior de l’àrea, va estar a punt de fer el tercer però va topar amb una bona aturada de Torra (42’).

L’inici del segon temps va ser esperançador per als gironins, que en la part ofensiva van tenir Valery com a protagonista: primer amb un xut des de la frontal de l’àrea (55’) i després amb una acció en què el futbolista va ser objecte d’un penal comès per Chumi que l’àrbitre no va xiular (56’).

Amb el pas dels minuts, el Girona va perdre gas i el Barça, sense haver de córrer i amb més espais per pensar, va rematar la feina. Puig va superar tota la defensa amb una passada brillant i Juan Fernández va marcar el 3-0 (75’).

La primera derrota els fa caure al tercer lloc

El Girona va encaixar ahir tot just la primera derrota de la temporada quan ja s’han disputat set jornades. L’ensopegada contra el Barça –que és el nou líder amb 17 punts–, combinada amb les victòries d’equips com l’Espanyol i El Olivar, fa que la classificació es compacti d’allò més en la part alta. De fet, els gironins han vist com passaven d’encapçalar la taula a caure al tercer lloc, superats per l’Espanyol, que té els mateixos punts però amb millor diferència de gols. Els d’Àlex Marsal també comparteixen puntuació amb el quart, El Olivar. Així doncs, el duel d’aquest diumenge a casa (12.30 h) contra l’Espanyol serà clau perquè el Girona es pugui mantenir en els llocs capdavanters de la divisió d’honor juvenil.