Territorial

El MIC es redistribueix

Futbol base. Figueres pren el relleu a Girona com a seu de la inauguració i compartirà les finals amb Palamós. El torneig ampliarà la participació doblant les categories d’infantil i cadet

A més de quatre mesos del MIC 2018, l’organització ja té detallada l’estructura d’una edició que significarà un punt i a part. Després de dos anys fent els actes principals (la inauguració i les finals) a Montilivi, l’ascens del Girona a primera havia impossibilitat l’ús de l’estadi, entre altres coses perquè aquell cap de setmana hi ha programat un Girona-Llevant. El MIC aterrarà a Vilatenim, el segon estadi de més aforament de la demarcació –més de 9.000 espectadors–, amb un relleu que anirà acompanyat de més presència a l’Alt Empordà, amb noves seus. A més, Palamós recuperarà algunes finals de l’últim dia de competició.

El MIC perd Montilivi, però no la vinculació amb Girona, que es mantindrà com a seu dels partits de futbol –la idea és jugar a Torres de Palau– i cedirà el pavelló de Fontajau per a la disputa de les finals del MICBasketball, que vol doblar categories. “Sap una mica de greu, però l’ascens del Girona generava unes obligacions. I també és molt bo reconèixer que la demarcació té altres llocs i que es faci palès que tota la demarcació és de primera”, va comentar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a la sala de plens de la Diputació. El 18è MIC es disputarà per Setmana Santa, del 28 de març a l’1 d’abril. La inauguració oficial serà a l’estadi de Vilatenim de Figueres, que feia temps que anava al darrere del lligam amb el torneig. “Ens vam oferir com a seu, i estem molt satisfets. Segur que Figueres respondrà amb la màxima qualitat possible”, va dir l’alcaldessa, Marta Felip. A Vilatenim, amb superfície de gespa artificial, hi haurà partits cada dia i també s’hi disputaran finals de diumenge. Però no totes, sinó que es repartiran amb Palamós, que mantindrà les finals de dissabte. “Des del primer dia, Palamós ha estat lligat al MIC, adaptant-se sempre a les necessitats de cada moment. Estem encantats de rebre’ls”, va dir l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

Més infantils i cadets

Acostumat a créixer, el MIC ha doblat les categories de cadet i infantil. “Ens afegim així a la tendència de jugar per anys naturals”, deia el director, Juanjo Rovira. El conveni amb la Diputació de Girona expira el 2019. “Per a nosaltres, és una prioritat mantenir el MIC”, va assegurar el diputat d’Esports, Carles Salgas.

TOTA LA COMARCA

L’arribada del MIC a Vilatenim coincidirà amb un augment de seus de l’Alt Empordà

A GIRONA

La ciutat, ja sense Montilivi, manté la condició de seu amb partits a Torres de Palau

DE RETORN

Palamós, a més de mantenir les finals de dissabte, en recuperarà de diumenge

LES REACCIONS

Estem més contents que mai. Tindrem un paper important i segur que Figueres respondrà
Marta Felip
ALCALDESSA DE FIGUERES

UNA ALTRA NOVETAT

La criatura es fa gran. Estenem la taca al territori i creiem que podrem assolir el MIC més gran
Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC
Sap una mica de greu perdre les finals i la inauguració, però és bo que es vegi la força del territori
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA
El MIC ha estat lligat sempre a Palamós. Recuperem algunes finals i estem encantats de rebre’l
Lluís Puig
alcalde de palamós
L’esdeveniment és molt important i de gran creixement. Mantenir-lo és una prioritat
Carles Salgas
DIPUTAT ESPORTS DE LA DIPUTACIÓ
Les finals de bàsquet, en la segona edició, es faran al pavelló de Fontajau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)