Territorial

Sergi Roberto, l’estrella

VI Gala de les Estrelles del Futbol Català. Alexia Putellas és la millor futbolista de la temporada 2016/17 i el jurat premia el Girona FC i Josep Manel Casanova, a títol pòstum

Sergi Roberto i Alexia Putellas rebran el premi a millors futbolistes catalans de la temporada 2016/17 durant la VI Gala de les Estrelles del Futbol Català, que se celebrarà dilluns vinent, 20 de novembre, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Els dos futbolistes del FC Barcelona han estat considerats els millors després de la votació del jurat –reunit ahir a la fàbrica cervesera– que es va sumar als vots que havien donat els clubs i els futbolistes federats. Els mèrits de Sergi Roberto i d’Alexia Putellas són indiscutibles. El de Reus, amb 25 anys, és una de les últimes perles del planter que, a còpia d’esforç i de perseverança, ha aconseguit fer-se un lloc al primer equip blaugrana. La temporada passada va ser la millor de la seva carrera, coronada amb una jugada que va fer la volta al món: l’últim gol de la remuntada de Champions del Barça contra el PSG. Alexia Putellas, per la seva banda, va conquerir la copa de la Reina i va disputar l’europeu d’Holanda amb la selecció espanyola.

Abans de les votacions, el president del jurat, Josep Lluís Vilaseca, es va felicitar que en temps de “rebombori”, la iniciativa hagi arribat amb força a la sisena edició gràcies a la fermesa de la federació catalana i al suport de Damm. Ramon Ajenjo, secretari del jurat i ànima de la Fundació Damm, va afegir: “Damm és una empresa molt cervesera, molt futbolera i catalana. Mai no marxarà de Catalunya.”

El jurat també va acordar, per unanimitat, premiar Josep Manel Casanova, a títol pòstum, i el Girona FC. El premi del jurat al fins fa poc coordinador del futbol de base del Màlaga es fonamenta en la seva llarga trajectòria a Catalunya, especialment al futbol de base del RCD Espanyol, on va descobrir jugadors ja retirats, com Tamudo, Sergio González i Capdevila, així com futbolistes de la plantilla actual, com Sergio Sánchez, Darder i Álvaro Vázquez. El reconeixement al Girona FC s’argumenta en la gran temporada que va fer el primer equip gironí a les ordres de Pablo Machín, que va portar el club català a la primera divisió per primera vegada en la seva història. Es dona la curiosa circumstància que Josep Manel Casanova va ser entrenador del club de Montilivi en un període molt breu en la dècada dels vuitanta.

ELS PREMIATS

Sergi Roberto Millor jugador (FC Barcelona)

LES FRASES

Alexia Putellas Millor jugadora FC Barcelona
Berta Velasco Futbol Sala (F) AE Penya Esplugues
Andreu Plaza Ent. Futbol Sala FC Barcelona
Premi del jurat J.M. Casanova Trajectòria
Damm és molt cervesera, molt futbolera i catalana i mai no marxarà de Catalunya
Ramon Ajenjo
Secretari del jurat
En temps de rebombori és reconfortant que la federació catalana es mantingui ferma
Josep Lluís Vilaseca
PRESIDENT DEL JURAT
Pablo Maffeo Projecció (M) Girona FC
Berta Pujadas Projecció (F) FC Barcelona
Òscar Garcia Millor entrenador Red Bull Salzburg
David Medié Millor àrbitre Primera divisió-FIFA
Jonathan Soriano Màxim golejador Red Bull Salzburg
Olga García Màxima golejadora FC Barcelona
Girona FC Premi del jurat Ascens a primera
Marc Tolrà Futbol Sala (M) FC Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)