Girona

futbol

girona

Els descansos no proven

Les dues vegades que la lliga d’ha aturat per partits de seleccions, el Girona ha tornat a la competició amb el peu esquerre: derrotes contra l’Athletic (2-0) i el Vila-real (1-2)

A la Real Sociedad, en canvi, els parèntesis li han anat la mar de bé, amb triomfs a Riazor (2-4) i Vitòria (0-2) i la possibilitat de sumar-hi ara Montilivi

Una cosa és l’anomenat virus FIFA i una altra com estan afectant els equips els constants canvis de ritme a primera divisió. Per al Girona, la crida dels internacionals és un tema fins i tot secundari perquè no té ni de bon tros els que pugui tenir el Barça o el Real Madrid. De fet, només en té quatre, mentre que el rival que visitarà divendres Montilivi n’ha tingut set, d’escampats per Europa. Els de Machín, però, estan poc acostumats a les frenades en sec que hi ha a primera. La millor lliga del món va començar a l’agost i ja s’ha aturat tres vegades pels compromisos de seleccions. Per Nadal encara hi haurà una quarta aturada i al mes de març, una cinquena i última. Això, a segona A no passava. La competició era més llarga que un dia sense pa, però només descansava per menjar-se els torrons i celebrar el canvi d’any.

De moment, els descansos no li han provat gens bé, al Girona. Va arribar al primer parèntesi en plena acceleració (quatre punts de sis), però quan va afrontar la tercera jornada després de quinze dies sense competir va perdre 2-0 a San Mamés. El segon descans va arribar després d’una revifalla a Vigo (3-3), però quan va tornar la lliga setze dies després, els efectes de l’empat ja estaven oblidats i el Vila-real es va imposar a Montilivi (1-2). Demà passat, el Girona tindrà la possibilitat de trencar aquesta sèrie tan negativa de dues derrotes després del retorn de l’aturada. Entre el partit al camp del Llevant i el duel de divendres contra la Real Sociedad hauran passat dotze dies. S’haurà de veure si aquesta vegada el parèntesi ha anat bé i l’equip manté la impressionant embranzida després d’haver vençut el Deportivo (1-2), el Real Madrid (2-1) i el Llevant (1-2). Si el nou de nou es converteix en un dotze de dotze, a banda d’una ratxa de quatre victòries fins i tot amb pocs precedents a segona A, l’equip de Machín podria posar quatre victòries de diferència respecte a la zona de descens si la jornada s’acaba amanint amb derrotes dels tres últims classificats (Alavés, Las Palmas i Màlaga).

La Real, l’altra cara

Si el Girona no ha aconseguit endevinar la tecla després d’una setmana de descans, a la Real Sociedad li ha passat tot el contrari. Els d’Eusebio Sacristán han sabut aprofitar els parèntesis per recarregar piles i cada vegada que han tornat a la competició ho han fet celebrant una victòria a domicili. Ho van aconseguir a Riazor (1-2, jornada 3), també a Mendizorrotza (0-2, jornada 8) i ara tenen la possibilitat de completar la trilogia a Montilivi.

Com la Real Sociedad, també han fet el ple (sis de sis) després d’un parèntesi en la competició el Vila-real, l’Athletic i el Celta. A l’altre costat, a banda del Girona, hi ha el Betis, el Màlaga i l’Alavés, amb un zero de sis.

ZERO DE SIS

Com el Girona, al Betis, al Màlaga i a l’Alavés, els retorns se’ls han entravessat

EN QUEDEN DUES

La lliga encara es tornarà a aturar per Nadal i també l’última setmana del mes de març

SIS DE SIS

A banda dels ‘txuri-urdin’, el descans ha anat molt bé a l’Athletic el Vila-real i el Celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)