Reus

Un mes per reivindicar-se

Reus. L’equip roig-i-negre, que va tancar l’any amb la pitjor ratxa del curs, té ara un gener amb tres partits a casa i la visita al camp del Nàstic per demostrar que pot tornar a mirar enlaire

El gener sol ser un mes clau per a molts equips, el que moltes vegades acaba de determinar quina serà la seva lluita en la segona volta. Al Reus, el mes que comença li ha de servir per demostrar que la mala ratxa amb què va acabar el 2017 va ser puntual, que revertirà la situació –després de passar bona part de la primera volta a la zona mitjana ara és més a prop de la zona de descens (a 5 punts) que de la d’ascens (a 9)– i que encara se l’ha de tenir en compte en la lluita de la zona alta. El Reus només va aconseguir un punt en els tres darrers partits de l’any, perquè va perdre clarament a Tenerife (3-0) i Còrdova (5-0) i va empatar sense gols a casa contra Granada (0-0).

El calendari dona al Reus un avantatge teòric davant aquest mes clau perquè afronta tres dels quatre partits del gener al seu estadi i l’altre, a vint quilòmetres. Fins ara, l’equip d’Aritz López Garai s’ha mostrat més fort com a local –només una derrota, per bé que sis empats, i quinze punts en total– que a camp contrari, on ha guanyat dos partits i ha obtingut deu punts. El Reus té ara dos partits seguits al seu estadi. Diumenge, dia de Reis, rep a les 8 del vespre l’Alcorcón, que té els mateixos punts. L’equip madrileny ha redreçat un rumb que era irregular fins a principis de novembre i només ha perdut un dels darrers set partits disputats. Tot seguit, el dissabte 13 de gener a la tarda, el Reus rebrà el Lugo, un dels equips que ha estat tota la primera volta entre els primers classificats però que va tancar el 2017 amb dues derrotes que l’han fet caure fins a la setena posició.

El diumenge 21 de gener serà el dia de la visita del Reus al terreny de joc del seu rival territorial, el Nàstic. Al revés que els roig-i-negres, els grana tenen un gener amb més partits a fora (quatre) que a casa (només la visita del Reus). Només tres dies abans del derbi, el Nàstic visitarà l’Osasuna en el partit suspès per la neu l’1 de desembre. De moment, el Reus té quatre punts més que el Nàstic. El gener dels reusencs s’acabarà amb la visita de l’Oviedo, un dels equips més en forma del moment. L’equip asturià té és el tercer classificat després d’encadenar cinc victòries.

DISTÀNCIES

Després d’un punt dels darrers nou, té el sisè a nou punts i la zona de descens a cinc

ELS PRÒXIMS

Afronta ara dos partits a casa, contra l’Alcorcón i el Lugo, abans del derbi

Pendents de Jorge Miramón

El Reus, que va disputar el darrer partit de lliga el 20 de desembre, va tornar als entrenaments el dia 29. Aritz López Garai està pendent de l’evolució de la lesió muscular de Jorge Miramón, un dels seus futbolistes intocables, que va perdre per lesió els tres darrers partits de l’any. De moment, el lateral dret aragonès és dubte per al partit de dissabte contra l’Alcorcón, un duel que es perdran segur Ricardo Vaz i David Querol, que arrosseguen lesions més greus. El porter Roberto Santamaría també es va perdre els darrers partits de l’any per un problema en un dit que, en principi, ja hauria d’estar solucionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)