Barça B

Barça B

Segona divisió A

Una espasa de doble tall

Barça B. Si l’any passat el filial blaugrana va marcar un gol de cada cinc en jugades a pilota aturada, enguany no n’ha fet cap en 20 jornades i n’ha rebut cinc (el 19% del total encaixat)

Allò que l’any passat va ser una fortalesa que va permetre al Barça B desencallar molts partits i aplanar el camí cap a l’ascens a segona divisió A, enguany està sent un maldecap. La pilota aturada va ser un cavall de batalla molt important per al filial blaugrana el curs passat, ja que gràcies a això va aconseguir el 21% dels gols. En canvi, aquesta temporada està sent un calvari, ja que no només no ha aconseguit marcar-ne cap, sinó que n’ha rebut cinc dels 26 encaixats fins ara (al voltant d’un 19% del total).

El Barça B ha rebut dos gols de córner, un de falta lateral, un de falta directa i un de servei de banda. En canvi, no n’ha aconseguit marcar cap en cap d’aquestes jugades. “És cert que l’any passat vam ser competitius en aquest sentit i vam obtenir punts en faltes, faltes laterals i córners, però enguany no ho estem fent”, reconeix Gerard López, que no creu que sigui un aspecte que s’hagi deixat de treballar d’un curs per l’altre, ja que l’equip fa sessions específiques per insistir-hi. “Hem de millorar pel que fa als llançadors i també en la defensa, ser molt més sòlids. Veig partits cada setmana en què els punts s’acaben repartint per accions a pilota aturada”, diu el tècnic, que d’altra banda també s’ha queixat diverses vegades del criteri arbitral. Quant als penals, els blaugrana n’han comès set –que han provocat sis gols– i, en canvi, només els n’han xiulat un a favor, que Arnáiz va convertir al camp del Reus sense fruit pel que fa als punts (2-1).

Generen poc

Per contra, el curs passat la pilota aturada va ser molt positiva per al Barça: dinou gols en aquestes accions més sis de penal van suposar el 27% de la molt prolífica temporada de cara a porteria del filial blaugrana a segona B.

Aquesta temporada, però, el Barça no sols està tenint problemes en les accions a pilota aturada, sinó en general amb les rematades de cap i a l’hora de generar joc. Segons dades que ofereix la lliga, l’equip de Gerard López és l’únic que no ha marcat de cap (el que més ho ha fet ha estat l’Sporting, amb deu gols) en tota la competició. També és el segon equip que menys centrades fa (195; el Valladolid és el que més, amb 383), només per sobre de la Cultural Leonesa. I és que el joc ofensiu de l’equip ha anat perdent pistonada a mesura que avançava el curs i els blaugrana ja són el quart equip que menys córners serveix en tota la lliga (88, una cinquantena menys que el Valladolid, líder destacadíssim en aquesta classificació, amb 142). Aquest fet explica en part la seva poca productivitat en córners i faltes laterals.

LES REACCIONS

Veig partits cada setmana en què els punts s’acaben repartint per accions a pilota aturada
Gerard López
entrenador del barça b

Partit d’entrenament i victòria contra el Badalona (2-1)

El Barça B ja té la mirada posada en el partit contra el Saragossa que disputarà demà passat i ahir va disputar un test contra el Badalona, de segona B, amb victòria blaugrana (2-1), en què va remuntar gràcies a les dianes de Concha i Sergio Gómez. El jugador juvenil es va entrenar amb la plantilla del filial, així com el seu company Miranda. El partit va tenir dues parts de 30 minuts en què els dos tècnics van poder fer diverses proves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)