Barça B

El tresor de la joventut

Barça B. Gerard López va alienar tres juvenils a La Romareda i va fer debutar Sergio Gómez, el sisè futbolista en formació que juga aquest curs

Dissabte passat, Gerard tenia un maldecap. Amb la línia ofensiva en quadre, el tècnic granollerí va haver de moure peces. En altres zones del camp, també ho va fer per mirar de buscar una reacció, ja que l’equip ha encallat. Així, en l’onze que va presentar a La Romareda hi havia tres futbolistes encara juvenils: el lateral esquerre Juan Miranda, el mig centre Oriol Busquets i el davanter Abel Ruiz. Els dos darrers, de fet, ja estan integrats del tot a la dinàmica del B i han tingut força protagonisme fins ara. Busquets és una de les peces inamovibles de l’equip, mentre que Abel Ruiz és un revulsiu habitual, si bé a Saragossa va ser titular. Més enllà d’ells tres, en l’empat en terres aragoneses (1-1) també hi va haver un quart juvenil que va jugar, tot i que ho va fer testimonialment: Sergio Gómez, que va entrar al camp en el minut 86. El mig ofensiu, amb tot, es van convertir en el sisè jugador encara en etapa de formació que debuta a segona A aquesta temporada.

Gerard, amb tot, manté ferma l’aposta de combinar l’experiència de jugadors ja bregats amb nois del planter. “Hi ha tres o quatre juvenils que estan pujant amb força i no és d’estranyar que entrin en la dinàmica del B i fins i tot tinguin minuts”, va analitzar el tècnic després del partit a La Romareda, i hi va afegir: “ Hem d’anar a poc a poc, però tampoc no hem de frenar la seva projecció. Cal valorar que ho estan fent bé.” El granollerí valora també el fet que els juvenils juguin amb un plus de motivació quan se’ls dona l’oportunitat: “Els joves sempre t’ofereixen aquesta il·lusió de qui es vol menjar el món i seguiran jugant.”

D’altra banda, el juvenil Abel Ruiz, que a Saragossa va ser clau amb un gol, creu que el fet que nois de la seva generació ja juguin a segona A és també fruit de la tasca del club: “S’està fent una feina molt bona al planter i es reflecteix amb els que anem jugant amb el B i hi aportem coses.”

LES FRASES

Els joves sempre t’ofereixen aquesta il·lusió de qui es vol menjar el món. Seguiran jugant
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
S’està fent una feina molt bona al planter i es reflecteix amb els que anem jugant amb el B
Abel Ruiz
DAVANTER DEL BARÇA B
Oriol Busquets 19 partits
El mig centre és un fix per a Gerard López i ja ha disputat 1.425 minuts.
Jorge Cuenca 12 partits
El central esquerre s’alterna la titularitat amb Martínez. Ha jugat 946 minuts.
Abel Ruiz 12 partits
Gerard el sol utilitzar de revulsiu. Ha jugat 500 minuts i ha fet 2 gols.
Juan Miranda 3 partits
Va ser titular en les primeres dues jornades i a Saragossa hi va tornar (270’).
Monchu 1 partit
L’interior va debutar a Cadis i va disputar 18 minuts, amb el partit sentenciat.
Sergio Gómez 1 partit
El mig ofensiu va substituir Abel Ruiz a Saragossa en el minut 86.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)