Girona

ESPORTS

FUTBOL

Montilivi, més viu que mai

A punt de tancar la primera volta de la lliga, la mitjana d’assistència a l’estadi gironí s’ha doblat respecte a la temporada passada

En només un dels nou partits, l’afluència d’espectadors a Montilivi ha estat més baixa que en el curs anterior

Els plens contra el Barça i el Madrid ja són part de la història del club

A punt d’arribar a l’equador de la competició, el Girona està al límit de superar la xifra dels 100.000 espectadors acumulats a Montilivi en els partits de lliga. De fet, si es compleixen els pronòstics de normalitat, aquest número rodó quedarà enrere en el partit d’aquest dissabte al migdia contra Las Palmas. I és que si l’equip va pujar de categoria al terreny de joc el juny passat, les assistències a l’estadi blanc-i-vermell en aquest primer tram de temporada també han fet un pas endavant estant a primera divisió. Després de nou partits a casa, i segons les dades oficials que dona el club després de cada enfrontament, per Montilivi ja han passat 96.688 espectadors. Aquest nombre representa gairebé el doble d’assistents al camp que durant la primera volta del curs passat a 2a divisió A, el de l’ascens, en què durant la primera meitat de la lliga es van jugar onze partits a Montilivi amb una assistència acumulada de 50.936.

L’al·licient del gran salt cap a assolir l’objectiu de pujar a primera divisió van fer disparar els espectadors a Montilivi durant la segona volta del curs passat fins als 67.851, fent que la suma total en un curs històric per a l’entitat fos de 118.787 espectadors durant tota la temporada.

Més blanc-i-vermell

Amb les mitjanes d’assistència al terreny de joc d’aquest curs, la xifra total d’espectadors de la temporada passada quedarà superada en breu. I és que en la primera volta, la mitjana d’aficionats que s’han acostat fins a Montilivi per veure el Girona a primera divisió ha estat de 10.743, gairebé el doble que la que es va registrar durant la temporada anterior, que era de 5.657.

Un factor important en el creixement de la massa social a l’estadi ha estat l’ampliació de l’aforament, que aquest estiu ha passat dels 9.282 espectadors que es marcava la temporada passada als 13.444 d’aquesta. Segons mostren les xifres, l’augment de seients no ha estat gens descabellat, ja que en vuit dels nou partits de lliga que s’han jugat fins ara en territori gironí s’ha superat l’antic aforament.

Alts i baixos

En la memòria dels aficionats del Girona habituals a l’estadi de ben segur que hi perdurarà la imatge que mostraven les graderies en la primera visita dels dos principals dominadors de la lliga a Montilivi per jugar-hi un enfrontament de lliga: el Barça i el Madrid. Aquests partits van permetre parlar d’un ple a l’estadi amb unes xifres espectaculars de 13.315 espectadors –contra el Barça–, o de 13.383, contra el Madrid. A l’altre extrem de la balança hi trobem l’únic partit de lliga que el Girona ha disputat a casa en dilluns. Va ser contra l’Alavés, en una freda setmana de desembre i a les 9 del vespre, però a les graderies de l’estadi s’hi van aplegar 7.316 valents. Tot i ser la més baixa de la lliga, aquesta entrada hauria suposat la quarta millor entrada del curs passat, en què només es van superar els 9.000 espectadors el dia de l’ascens contra el Saragossa, i els 8.000 en la recta final del curs en els enfrontaments contra el Cadis i l’Alcorcón. Montilivi batega més que mai.

UN ALTRE MÓN

La pitjor entrada a primera seria la quarta millor del curs històric de l’ascens

LA XIFRA

10.743
espectadors
de mitjana hi ha hagut a Montilivi en el primer tram de lliga.

Un calendari sense tants atractius

Una de les incògnites de la segona volta és veure si l’acceptable assistència mitjana es mantindrà després que en el primer tram de la temporada ja hi hagin passat els dos grans clubs del futbol estatal –el Barça i el Madrid–, equips atractius com l’Atlético i el Sevilla, o rivals que en les últimes temporades criden l’atenció pels seus bons resultats com el Vila-real o la Real Sociedad. Fent una ullada al calendari del segon tram de la lliga, enlluernen les visites de l’Athletic o el València i també hi ressalta l’estrena del nou duel català a primera entre l’Espanyol i el Girona. Un altre factor que pot ajudar a mantenir, fer créixer o minvar les assistències són els horaris i el temps. Pel que fa als horaris, fins ara el Girona ha estat respectat i només ha jugat un partit en divendres i un altre en dilluns a casa. El clima també ha estat benèvol, ja que en cap partit a Montilivi s’ha hagut de fer front a la pluja, possiblement el fenomen que genera més molèsties al públic. Si el calendari potser no és tan atractiu com el de la primera volta, el que hi haurà en joc sí que hauria de provocar que l’aficionat continuï al costat de l’equip a casa. Amb 23 punts, l’objectiu de la permanència és a prop però per assolir-lo al més aviat possible, caldrà convertir Montilivi en un fortí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)