Barça B

Cada dia costa més

Barça B. El filial blaugrana només ha marcat 22 gols en 21 partits i la prioritat per a la segona volta és trobar la fórmula per ser més resolutius

Gerard López i la secretaria tècnica del Barça tenen molt clar quin és el principal aspecte a reforçar en el filial en aquest mercat d’hivern. Ho dicten els números i ho dicten també les sensacions: cal reforçar l’atac perquè l’equip faci més gols. Això, però, no significa que només s’hagi de buscar un jugador resolutiu a la punta de llança, sinó que es vol incorporar gent desequilibrant, capaç de generar ocasions de perill. I és que, tal com afirmen reiteradament tant el tècnic com els jugadors, “l’equip està bé en els tres primers quarts de camp, però després té problemes per decidir i arribar a la porteria contrària”.

Tot plegat ha fet que el Barça B, que té a les seves files futbolistes d’una qualitat inqüestionablement superior a la mitjana de la categoria –Aleñá i Arnaiz en són el gran paradigma–, hagi marcat només 22 gols en 21 partits. Una xifra molt baixa, sobretot tenint en compte que els filials solen ser equips que marquen i encaixen força gols. La manca d’efectivitat, a més, és un problema que s’ha anat agreujant amb el pas de les jornades. Així, si en els primers deu enfrontaments de lliga el Barça B va fer 14 gols (1,4 per partit), en els darrers onze n’ha marcat 8 (0,7 per partit).

La situació que travessa actualment l’equip de Gerard López, amb tot, és similar estadísticament a la que va viure fa dues temporades a segona B, en què va fer un començament nefast de lliga, si bé ara el filial fa la sensació de ser un equip més consistent que aquell, que en les primeres 21 jornades va marcar només 20 gols. La solució llavors va ser recórrer al mercat d’hivern per incorporar futbolistes contrastats, una estratègia que, amb alguns matisos, pot repetir-se aquest gener.

EL CONTRAST

1,4
gols per partit
va ser la mitjana de l’equip en el començament de la lliga (els primers deu partits).
0,7
gols per partit
és la mitjana en el segon tram de la primera volta (darrers onze partits).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)