Reus

Atents sense urgències

Reus. El club roig-i-negre no veu la necessitat de fer cap incorporació en el mercat d’hivern, però es mantindrà a l’aguait per si té l’oportunitat de millorar el nivell de la plantilla

El Reus ha fet gala, en els últims anys, de l’estabilitat i la confiança. Li ha anat bé, i per això manté l’aposta quan s’obre el marcat d’hivern. Com les últimes temporades, el club roig-i-negre no veu la necessitat de reforçar l’equip aquest mes de gener, però estarà atent als moviments del mercat per si sorgeix alguna possibilitat de millorar el nivell d’una plantilla que actualment té una fitxa lliure. De totes maneres, el Reus ja va fer un fitxatge amb la lliga molt avançada, el de l’extrem Karim Yoda, que ocupa la vacant deixada per la lesió de llarga durada de Ricardo Vaz.

“Esperem com evoluciona el mes i el mercat. Tot el que sigui millorar, si entra dins les nostres possibilitats, jo sé que el club ho està tenint en compte i estarà atent fins al final, però no estem buscant desesperadament res especial”, va explicar el tècnic, Aritz López Garai, després de l’últim partit de lliga, dissabte contra l’Alcorcón (1-1). Garai recorda que compta amb tots els futbolistes –el tècnic basc els ha utilitzat fins ara a tots, excepte Guzzo, que ha estat lesionat des de l’estiu, i mira de repartir els minuts tant com pot– i explica que cap jugador de la plantilla els ha demanat sortir. L’entrenador del Reus recorda que és complicat fitxar bé al gener: “És un mercat peculiar, ja que no és fàcil encertar. Les circumstàncies dels jugadors que pots fitxar no són fàcils.” Garai veu el seu equip capacitat per progressar.

La temporada passada, en què tots els equips van fer moviments en el mercat d’hivern, el Reus va ser dels pocs que només va fer una incorporació. Després de la baixa del mig centre Rafa García, el Reus va aprofitar la presència en el mercat d’un migcampista experimentat amb un perfil que interessava el Reus, Marcos Tébar, i el va incorporar. L’exjugador del Girona va servir durant la segona volta, sobretot, com a alternativa al doble pivot, gairebé intocable per a Natxo González, format per Ramon Folch i López Garai. Va participar en nou partits i a l’estiu no va ser renovat.

“En la plantilla hi ha gol, i confio a treure’l”

Un dels aspectes que ha de millorar clarament el Reus si no vol patir en la segona volta és el gol. Només n’ha marcat 14 en les 21 jornades disputades –ja és l’equip de la categoria que n’ha fet menys–, una dada que el mateix Aritz López Garai admet que és “molt justa per mantenir la categoria”. De totes maneres, el tècnic de Barakaldo considera que “en la plantilla hi ha gol” i està convençut que l’acabaran trobant: “Busco la tecla perquè tinguem més encert, ja que d’ocasions en tenim forces.” López Garai afirma que els tres davanters centres de la plantilla, Edgar Hernández, Lekic i Máyor, “són capaços de fer gols”, però reconeix que actualment “tenen uns números [4 gols entre tots] que no s’adiuen amb el seu nivell”, Garai recorda, però, que no tota la responsabilitat ofensiva ha de recaure en els puntes, i que també calen gols des de la segona línia i des de la defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)