3a divisió FEF

Els capitans, a punt per al derbi

3a divisió. El Palamós i el Figueres es veuran les cares encapçalats al terreny de joc per dos futbolistes amb una llarga trajectòria i implicació en els seus clubs, David Cano i Ferran Grau

El derbi empordanès de demà (12 h) entre el Palamós i el Figueres tornarà a centrar una bona part de l’interès dels aficionats al futbol de la demarcació. I és que es jugui a 2a divisió A, 2a divisió B o tercera, el que és innegable és que l’enfrontament posa cara a cara dues de les entitats amb més història del futbol català malgrat els obstacles i entrebancs que han hagut de superar els darrers anys. Que el derbi és alguna cosa més que tres punts ho saben bé els capitans dels dos equips, el palamosí David Cano –que ja fa alguns anys que porta el braçal–, i el figuerenc Ferran Grau, que s’estrena aquest curs com a primer capità en la seva setena temporada amb la Unió i havent acumulat 200 partits vestint de blanc-i-blau. “Defensem la samarreta del degà, i potser hi ha gent que a vegades no n’és del tot conscient. En partits com el derbi, tothom està més motivat que de costum, però remarcar la importància de vestir aquesta samarreta sempre va bé”, diu Cano. En la mateixa línia s’expressa Ferran Grau: “És un orgull defensar l’escut del Figueres i és un fet que es té en compte a l’hora de motivar-se en els partits. Sense voler faltar el respecte a ningú, no és el mateix jugar en el Figueres que en altres clubs de tercera. Espero que algun dia la Unió pugui tornar al lloc que per entitat i història es mereix, però per aconseguir-ho el primer pas és guanyar el derbi.” Si Ferran Grau ha jugat set cursos amb la Unió –va arribar-hi l’estiu del 2011 amb l’equip a primera catalana–, Cano, palamosí de naixement, n’ha jugat sis amb el Palamós.

Situació similar

El Palamós i el Figueres no viuen una situació còmode en la lliga i, tot i que els palamosins tenen més necessitat perquè són al límit del descens, els dos clubs comparteixen entrebancs les darreres setmanes: “El derbi és un bon escenari per tornar a guanyar i allunyar-nos dels llocs perillosos”, remarca Cano. Ferran també veu en la seva visita al Nou Municipal l’ocasió per tornar a sumar de tres en tres: “Jugar un derbi i guanyar seria la millor manera de reaccionar.” El Palamós i el Figueres també han canviat de tècnic recentment. A Palamós, Pitu Batlle ha agafat les regnes de l’equip aquesta setmana, i a Figueres, Aitor Yeto i Damià Abella són per ara el relleu a Chicho. “Ja treballàvem amb ells, per tant, hi ha una continuïtat amb el que ja fèiem i no s’hauria de notar”, diu Ferran.

ELS PROTAGONISTES

El Palamós és un club històric i això ens ha de servir per motivar-nos més en partits com el derbi
David Cano
capità del palamós
Defensar l’escut del Figueres és un orgull i això sempre va bé recordar-ho a l’hora de motivar-se
Ferran Grau
Capità del Figueres

Els entrenadors, d’estrena

Un dels punts d’interès del derbi empordanès entre palamosins i figuerencs serà a les banquetes dels dos equips, perquè els tècnics s’estrenaran en un partit d’aquesta categoria. Pel que fa al Figueres, Aitor Yeto ja sap el que és viure un enfrontament com aquest a la banda, perquè formava part del cos tècnic dirigit per Chicho. Damià Abella, que també formava part del grup de treball de l’anterior entrenador i va ser present en el partit de la primera volta, viurà una situació similar. Per a qui sí que serà molt especial el matx és per a Pitu Batlle, que dirigirà el primer partit amb el Palamós després de ser triat aquesta setmana per substituir Vicenç Fernández. Batlle debutarà a casa i en un ambient de gala com el que se sol viure en els derbis entre el Palamós i el Figueres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)