Barça B

Canvi de cara sense fruit

Barça B. Gerard López prova un sistema amb tres centrals i dos puntes, però l’equip es torna a perdre en els últims metres i encaixa la tercera derrota en els darrers quatre partits

barça b 0 valladolid 1

BARCELONA B:Ortolà; Costas, Fali, Martínez; Palencia, Galarreta, Busquets (Mujica, 80’), Vitinho (Sergio Gómez, 72’), Miranda; Abel Ruiz (Choco Lozano, 66’) i José Arnaiz.VALLADOLID:Masip; Antoñito, Deivid, Kiko Olivas (Calero, 54’), Moyano; Borja, Luismi; Hervías (Toni Villa, 78’), Anuar, Óscar Plano; i Mata (Chris Ramos, 91’).GOLS:0-1 (78’) Mata.ÀRBITRE:Ocón Arráiz.T.G.:als locals Galarreta, Costas i Fali; als visitants Borja i Óscar Plano.PÚBLIC:1.643 espectadors al Miniestadi.

No es pot dir que el Barça B no intenti sacsejar l’arbre. Una altra cosa és que la fruita encara no estigui prou madura. El filial blaugrana va encaixar la tercera derrota en quatre partits i només ha sumat una victòria en els últims tretze duels. El bagatge de resultats i en la taula és molt pobre, gairebé a l’altura del que va mostrar l’equip ahir al terreny de joc, tot i que Gerard López va intentar canviar la tendència variant el sistema, amb tres centrals i dos puntes. L’equip, però, no va rutllar, perquè li va costar apropar-se a la porteria del rival. I al darrere, tot i mantenir el partit sota control durant 75 minuts, a poc que el Valladolid va intensificar la seva presència ofensiva, els punts van volar del Miniestadi.

Com ja havia predit Luis César, el Barça B no ho va tenir fàcil, perquè el Valladolid centrava els seus esforços en la defensa. Tot i això, el duel va començar amb dos apropaments dels visitants en dues jugades puntuals. La resposta del Barça va donar pas als millors instants dels blaugrana, que es van saldar amb una baixa capitalització: un xut desviat d’Arnaiz (12’). Però a mesura que avançava el duel, es van accentuar els seus problemes, sense patiments al darrere però amb els dos puntes desconnectats de la resta de l’equip. Així, l’avorriment es va apoderar del partit durant ben bé mitja hora fins al final del primer temps.

El gol de la derrota

Si el rival va tenir, sense riscos, la pilota en el primer temps, en la segona meitat, aquesta va ser per al Barça. Però no perquè els locals fessin més esforços, sinó perquè el Valladolid hi va renunciar. El seu moment encara havia d’arribar. Dominant l’esfèrica, el partit es va animar per als locals amb diversos apropaments, com una desmarcada d’Abel Ruiz que va desviar un defensa, una jugada d’Arnaiz que no va poder definir bé o un parell de xuts de Miranda, massa fàcils per a Masip. El Barça trepitjava amb una mica més d’intenció la zona influent, però la tebiesa de les seves accions era manifesta.

Veient aquesta tendència, Gerard López va fer entrar Choco Lozano i Sergio Gómez, rematadors contundents, però aleshores el Valladolid ja havia agafat les regnes del partit, pressionant més amunt. Borja (70’) es va quedar prop del gol en un xut dins l’àrea petita salvat per Ortolà i una jugada col·lectiva, amb origen a la banda defensada pel juvenil Miranda, que en defensa va patir durant tot el partit, va acabar al cap de Jaime Mata. L’exjugador del Lleida i el Girona va rematar per sobre de Palencia i va decantar la balança mutilant la reacció local.

Hem estat sòlids durant tot el partit, la possessió del Barça ha estat en zones allunyades
Luis César
entrenador del valladolid
De vegades ens supera l’ansietat. La reacció crec que ha d’arribar en forma de resultat
Gerard López
entrenador del Barça b

Tres centrals per primera vegada aquest curs

Si Gerard havia dit en la prèvia que un dels seus objectius per a la segona volta era reforçar les àrees, el tècnic s’ho va aprendre al peu de la lletra en el primer partit que obria la segona meitat del campionat. Per primera vegada en la temporada, el tècnic granollerí va apostar per una defensa de tres centrals que, combinada amb els dos davanters, pretenia reforçar la presència de l’equip a les zones d’influència. “Hem reforçat els tres centrals per donar sortida amb un home més per dins, alliberar Miranda per la banda i ajuntar Arnáiz perquè no estigui tan lluny de l’àrea”, va explicar Gerard López, que, d’altra banda, tenia la important baixa de Carles Aleñá, sancionat, i l’equip se’n va ressentir en l’apartat ofensiu. “No m’ha fet la sensació que l’equip hagi fet una passa enrere, sinó que ha tornat a ser un detall el que ha decantat el partit. És una qüestió de dinàmiques.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)