2a divisió FEF

VALENTÍN MERCHÁN

DEFENSA DEL CORNELLÀ

“Aquí la clau és el grup”

Valentín creu que el gran argument per creure en el ‘play-off’ “és que hi ha un vestidor brutal”

“Ni hem de mirar el segon ni hem de mirar el cinquè, ens hem de centrar en el partit a Formentera”

Al grup tercer de segona B hi ha un lateral esquerre que fa anys que es consolida a còpia d’actuacions solvents. És Valentín Merchán (Martorell, 26-05-1985), que aquest curs està batallant amb el Cornellà per disputar el que seria el seu tercer play-off a segona A després dels que va jugar amb l’Hospi (2013 i 2014). Ell, serè, prefereix anar a pams.

Diumenge van trencar una ratxa de quatre jornades sense vèncer amb una victòria solvent contra el Vila-real B (3-0). Rearmats, oi?
La victòria era importantíssima, perquè ens enfrontàvem amb el millor equip de la categoria, sota el meu punt de vista. És un triomf de prestigi.
Els calia recuperar la confiança després de l’adeu d’Enric?
La notícia que Enric marxés va fer mal, perquè el futbol són gols i ell n’havia fet 18, a banda que era un gran company i se’l troba a faltar. Però el futbol continua, i s’han fet uns fitxatges d’altíssima qualitat.
Veu l’equip preparat per arribar al ‘play-off’, doncs?
Jo penso en els 45 punts de la permanència i, després, a anar sumant. A veure on ens porten els resultats, però enllacem moltes jornades en play-off, i tant de bo acabem la temporada jugant-lo. Poder pujar seria un somni.
Una de les claus és que treuen molt de suc a la pilota aturada, sobretot en camps petits com el vostre...
L’estratègia és important, però no només al nostre camp, perquè a segona B és molt difícil imposar-se a través del futbol associatiu. Aquesta, doncs, és una arma vital, i nosaltres, per sort, tenim llançadors, com Fito i Cortés, que tenen un guant al peu i posen la pilota allà on els ho demanes.
Són quarts, tenen el segon classificat a quatre punts i el cinquè, a tres. On han de mirar?
Cap a Formentera, que és el nostre pròxim rival [riu].
En l’aspecte personal, és el jugador de camp amb més minuts. Com es troba?
Estic molt content, perquè tinc la sort de poder jugar. Intento disfrutar cada dia i jugar el màxim de minuts possibles. Ho he d’agrair al mister i als companys.
Fa la sensació que està en un moment de maduresa i plenitud...
Sí, ara no és com abans, que el futbolista es retirava amb 32 o 33 anys. Les coses han canviat i jo físicament em trobo molt bé. A més, amb el plus que et dona l’experiència de totes aquestes temporades en la categoria. Estic molt content i, tot i que a partir dels 30 anys ja hi ha el rum-rum de la retirada, jo ni hi penso.
Vostè coneix bé la categoria i va jugar dos ‘play-off’ amb l’Hospi. Veu similituds entre aquest Cornellà i aquell equip?
Doncs l’ambient que hi ha al vestidor em sembla molt similar, i és clau per aconseguir èxits. Els futbolistes que no juguen gaire són molt importants i, aquí, la seva actitud és brutal, com ho era en aquell Hospitalet. Tant de bo que, amb aquests mateixos ingredients, puguem acabar la temporada com llavors amb l’Hospi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)