2a divisió A

El somni es toca a El Alcoraz

El líder. L’Osca, imparable, ja avantatja d’onze punts el tercer. Mai cap equip no ha desaprofitat un marge similar, de manera que el debut dels aragonesos a primera ja es veu molt a prop

La temporada passada, un equip que no havia aconseguit mai l’ascens a primera divisió, el Girona, va fer realitat el somni. Aquest curs, un altre equip inèdit en la màxima categoria, l’Osca, va pel mateix camí. L’equip aragonès, que es va estrenar a segona A el 2008 i que la temporada passada va acabar sisè i va disputar la fase d’ascens –va ser eliminat en la primera eliminatòria pel Getafe–, continua la progressió i comanda la classificació amb autoritat. Després de deu partits sense perdre, en els quals només ha cedit dos empats, l’Osca ja avantatja de vuit punts el segon, el Cadis, i, el que és més important, d’onze el tercer. Mai fins ara en la categoria de plata un equip amb un avantatge similar després de la jornada 26 s’ha quedat sense ascens a primera.

El Girona tenia vuit punts de marge respecte al tercer en aquest punt del curs passat. L’equip de Pablo Machín, malgrat que només va guanyar sis dels setze partits que quedaven, va poder celebrar l’ascens en la penúltima jornada. El campió va ser el Llevant, sobradíssim, ja que en la jornada 26 avantatjava de disset punts el tercer i va acabar pujant amb antelació. Els últims anys, equips com ara l’Elx del curs 2012/13 i el Numància 2007/08, entre d’altres, han fet bo un avantatge similar al que tenen ara els blaugrana.

La plantilla de l’Osca no dona l’ascens per fet, però admeten que ho tenen bé i que l’enorme confiança i l’ambició els fan ser molt optimistes. El gran artífex de l’èxit de l’Osca, Joan Francesc Ferrer, Rubi, destaca que han arribat a un punt òptim d’equilibri entre defensa i atac i que tenen molt interioritzats els automatismes. L’extècnic del Sabadell, l’Espanyol B i el Girona, entre d’altres, diu que no deixaran escapar l’oportunitat que se’ls ha presentat i que estan conscienciats a assegurar els punts dels partits d’El Alcoraz.

LES FRASES

2016/17:
Llevant +17
Girona +8
2012/13:
Elx +13
2009/10:
Hèrcules +7
2007/08:
Numància +12
Màlaga +7
2006/07:
Valladolid +8
2001/02:
Atlético +9
* Màximes distàncies en la jornada 26 respecte al tercer classificat els últims anys a segona divisió. Tots aquests equips van acabar entre els dos primers i van pujar a primera.

LA XIFRA

13
jornades
fa que és líder, ininterrompudament, l’Osca, que ha incrementat la distància, sobretot en les últimes jornades.
Ho tenim bé, però no ens relaxarem. Som molt ambiciosos i l’objectiu és guanyar cada partit
Gonzalo Melero
migcampista de l’osca
Som més que mai un equip. Juguem de memòria en defensa i en atac, i tenim molta confiança
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
ENTRENADOR DE L’OSCA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)