2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Després de tocar fons

Reacció. Després de vuit partits sense vèncer i de situar-se a només dos punts del setzè, el Badalona respira amb set punts de nou i la primera victòria de la temporada a camp contrari

El Badalona, després d’un inici regular sustentat en els partits de casa, en què es va mantenir més a prop de dalt que de baix, va entrar en una dinàmica negativa que el va portar a una situació delicada. Va estar vuit partits sense guanyar, dels quals els tres últims van ser derrotes que el van situar en la catorzena posició, a només dos punts de la plaça d’eliminatòria per la permanència i a tres de les de descens a tercera. Ara, però, l’equip del Barcelonès ha reaccionat i respira amb dues victòries i un empat. Primer va derrotar per la mínima el Sabadell (1-0), després va empatar contra l’Hèrcules, també a casa (0-0), i dissabte va aconseguir, al camp del filial del Saragossa, la primera victòria de la temporada com a visitant (0-1). Feia deu mesos que l’equip escapulat no aconseguia vèncer a camp contrari. L’anterior va ser un 0-2 a Sabadell l’abril de l’any passat. Ara el Badalona té cinc punts de marge tant respecte a la plaça de pla-off com a la zona de descens.

“Amb la derrota a Olot [l’última de la sèrie de vuit partits sense vèncer] vam tocar fons. Ara hem redreçat el rumb”, afirma el tècnic, Manolo González, satisfet per la resposta del seu equip en un moment complicat. El Badalona, que havia rebut set gols en els partits contra el Lleida, l’Elx i l’Olot, no n’ha encaixat cap en les tres últimes jornades, en què la manca d’encert en atac li ha impedit ampliar el compte golejador i, per exemple contra el filial del Saragossa, guanyar amb més comoditat. Només Albarrán, des del punt de penal, va ser capaç de batre la porteria aragonesa. L’equip de Manolo González només ha fet cinc gols en els deu últims duels i en el mercat d’hivern el club va intentar, sense èxit, fitxar un davanter centre. En qualsevol cas, l’important en aquest tram de la competició és millorar la solidesa i assegurar els punts.

El Badalona es va quedar la temporada passada a les portes de disputar la fase d’ascens, amb una última jornada cruel. Enguany hi havia il·lusió per tornar-ho a intentar, però ara mateix el gran objectiu és lligar la permanència. “Toca fer els punts per a la salvació i, després, mirar fins on podem arribar”, assegura Manolo González, conscient que els nou punts que els separen del quart són una distància considerable, però que es pot anar retallant si mantenen el rendiment defensiu i milloren en atac. Per González, els reforços d’hivern –Uche, Rufo, Joel Cañaveras i Segura– els permetran afrontar el que queda de competició amb més garanties.

DEU MESOS

El Badalona no guanyava a fora des del 0-2 a Sabadell de l’abril de l’any passat
Amb la derrota a Olot vam tocar fons. Ara hem redreçat el rumb. Toca fer els punts per a la salvació i, després, mirar fins on podem arribar
Manolo González
entrenador del badalona

Ara, contra tres rivals de baix

El Badalona afronta ara un tram de competició clau per confirmar la reacció i remarcar la distància respecte a la zona baixa. L’equip de Manolo González juga ara consecutivament contra tres dels equips que té per sota. Diumenge, a les cinc de la tarda, rep la visita del Peralada, quinzè classificat amb quatre punts menys. Després, es desplaça a Eivissa per jugar contra la Peña Deportiva, que ocupa plaça de descens i té la zona de permanència a quatre punts. És exactament la mateixa situació que l’Atlètic Balears, que visitarà l’estadi del Badalona en la jornada següent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)