Girona

Un camp per picar pedra

Rocós. El Girona només ha guanyat un cop a Mendizorrotza, la temporada 2014/15 (0-3), en un partit en què els gironins es jugaven l’ascens i els vitorians van dir adeu a les possibilitats de jugar la promoció

ALAVéS 1 GIRONA 0

ALAVÉS:Bonis, Calderón, César Caneda, Pablo Casar, Raúl Llorente, Toni Moral, Astudillo (Cabrera, 77’), Emilio (Igor Martínez, 84’), Garitano, Moreno (Cuevas, 70’) i Javi Guerra.GIRONA:Ponzo, Cañas, Migue, Òscar Álvarez (Manga, 67’), Serra, Amantegui, Jaume Duran (Xumetra, 45’), Chechu, Dorca, Paco Esteban (Gabri, 59’) i Jito.GOLS:1-0 (35’) Astudillo.ÀRBITRE:Pérez Lima.T.G.:al local Garitano i als visitants Chechu i Dorca.

Alavés 1 GIRONA 1

ALAVÉS:Ivan Crespo, Unai Medina, Jarosik, Álex Ortiz, Beobide, Nano, Manu García, Emilio, Toti (Serrano, 60’), Viguera (Guzmán, 71’) i Ion Vélez (Quiroga, 82’).GIRONA:Becerra, Migue, Richy, Iván López, Juncà (Jofre Mateu, 46’), David García (David García, 74’), Jandro (Eloi Amagat, 58’), Timor, Matamala, Gerard Bordas i Chando.GOLS:1-0 (42’) Migue en pròpia porteria. 1-1 (52’) MatamalaÀRBITRE:Arcediano Monescillo.T.G.:a Álex Ortiz, Beobide, i Manu de l’Alavés, i a Timor i Matamala del Girona.

Alavés 0 Girona 3

ALAVÉS:Goitia, Unai Medina, Laguardia, Jarosik, Raúl García, Toribio, Manu García (Juli, 61’), Juanma, Lanza, Manu Barreiro i Sangalli (Despotovic, 78’).GIRONA:Becerra, Aday, Ramalho (Iñiguez, 46’), Richy, Mas, Juncà (Juanlu, 85’), Pere Pons, Eloi (Felipe, 60’), Granell, Mata i Sandaza.GOL:0-1 (24’) Mata. 0-2 (52’) Mata. 0-3 (88’) Felipe.ÀRBITRE:Lesma López.T.G.:als locals Unai Medina, Manu García i Laguardia i als visitants Ramalho, Granell, Sandaza i Mata.

Alavés 1 GIRONA 0

ALAVÉS:Fernando Pacheco, Carpio, Pelegrín, Einar, Raúl García, Manu García, Sergio Mora, Kiko Femenia (Estrada, 61’), Juli (Beobide, 69’), Toquero (Borda, 90’) i Pacheco.GIRONA:Becerra, Kiko Olivas, Alcalá (Coris, 69’), Lejeune, Pol Llonch (Javi Álamo, 46’), Borja García, Pere Pons, Granell, Aday, Felipe (Jairo, 61’) i Mata.GOL:1-0 (17’) Juli.ÀRBITRE:Areces Franco.T.G.:a Fernando Pacheco, Toquero, Manu García, Beobide i Estrada; a Granell.T.V.:als locals Einar i Dani Pacheco i al visitant Mata.

Guanyar en aquest moment de la temporada no és mai fàcil, i el Girona ho està comprovant en les últimes jornades, però si a més els gironins juguen a Mendizorrotza l’objectiu encara és més complicat. Si més no, així ho diu la història, i és que el balanç que els blanc-i-vermells han aconseguit al camp de l’Alavés és nefast: 4 punts en 8 visites, amb un balanç d’una victòria, un empat i sis derrotes. Les tres primeres visites van ser en la dècada dels cinquanta, amb tres derrotes dels gironins, i la quarta el curs 1991/92 a 2a B, que també va acabar amb una derrota clara (3-1). Des de llavors, en la història recent els dos equips sempre s’havien vist les cares a 2a A i ha estat quan els gironins han aconseguit rascar alguna cosa de profit, sobretot amb la victòria 0-3 del curs 2014/15.

Un escenari propici

El dia que el Girona va aconseguir superar l’Alavés al seu camp els de Machín necessitaven la victòria per continuar en la segona posició i l’Alavés tenia poc en joc, ja que només una carambola li hauria permès jugar la promoció d’ascens. La motivació i la necessitat es van notar sobre la gespa i el Girona no va concedir ni una sola opció al seu rival. Mata, que hi arribava en estat de gràcia, va ser qui va materialitzar la superioritat visitant, amb un gol en la primera part i un altre en la represa, abans que Felipe en el 88’ fes el 0-3 definitiu. A aquest precedent s’agafa el Girona, perquè la situació actual és molt similar, amb els de Machín lluitant per Europa i els vitorians sense cap al·licient en la classificació.

A banda d’aquesta victòria, les últimes visites a Mendizorrotza sempre s’han caracteritzat per un joc poc brillant i de molta lluita, que han penalitzat el Girona, i és que l’Alavés sempre ha aconseguit marcar un gol. En la temporada 2008/09 i la 2015/16 li va servir per guanyar 1-0, mentre que en la temporada 2013/14 un gol de Matamala en la represa va valer l’empat a un definitiu.

Abelardo, inexpugnable

Si al Girona li ha costat tirar endavant els partits a Mendizorrotza, la situació que ha viscut quan ha jugat contra un equip entrenat per Abelardo no ha estat diferent, i és que no ha aconseguit guanyar mai a un dels seus equips. La mostra més clara es va viure amb la remuntada del conjunt vitorià a Montilivi en la primera volta –del 2-0 al 2-3 en els últims minuts–, però aquesta no va ser la primera vegada que l’asturià feia la guitza als gironins. Els camins del Girona i el tècnic es van encreuar també el curs 2014/15 amb Abelardo a la banqueta del Sporting, des d’on va guanyar la lluita per la segona posició i l’ascens contra els de Machín. En els duels directes el resultat va ser d’empat –1-1 a El Molinón i 0-0 a Montilivi– i això va permetre als asturians aconseguir l’ascens per la mitjana de gols general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)