2a divisió A

futbol català

mercat

El Reus fa dos fitxatges i el Girona confirma Cámara

Mercat. El club roig-i-negre incorpora el central Babic, cedit per la Real Sociedad, i el mig Guzzo (Benfica), i els gironins presenten el lateral i es desprenen d'Álamo, que va a l'Osasuna

Dels tres equips catalans de segona A, el Reus i el Girona van aprofitar l'última dia del mercat per ampliar les seves plantilles. El Girona, que es va desprendre de Javi Álamo, que jugarà a primera divisió amb l'Osasuna, va confirmar la cessió per part del Barça del lateral Juan Cámara, mentre que el Reus va incorporar Srdjan Babic i Raphael Guzzo.

El jove serbi de 20 anys Srdjan Babic, cedit per la Real Sociedad, és el central que faltava a la plantilla del Reus, que tenia un lloc vacant a l'eix de la defensa amb la marxa d'Ismael Moyano al Badalona. Babic, internacional diverses vegades amb les seleccions inferiors de Sèrbia, es va formar al Borak Banja Luka abans de fitxar pel Vojvodina. L'estiu passat, la Real Sociedad el va fitxar per al seu filial, amb el qual va disputar 31 partits a segona B. Aquest estiu ha realitzat la pretemporada amb el primer equip, amb bona nota, tot i que el club basc ha volgut cedir-lo perquè tenia les portes del primer equip tancades amb Aritz Elustondo, Mikel González, Iñigo Martínez i Raúl Navas, i perquè considerava que la segona B se li havia fet petita. Babic, molt alt (1,92 m) i esquerrà, tindrà la competència a l'eix de la defensa del Reus d'Olmo, Atienza –titulars fins ara– i Melli. A més, el Reus va sorprendre a última hora amb la incorporació del mig centre portuguès Raphael Guzzo, de 21 anys i provinent del Benfica, malgrat que ja tenia les posicions del mig del camp cobertes. El jove jugador, internacional amb totes les categories inferiors de Portugal, no ha arribat a debutar amb el primer equip del club de Lisboa, que les últimes temporades l'ha cedit al Chaves, de segona, i al Tondela, de primera. Serà el tercer portuguès de la plantilla reusenca, que també té Ricardo i Vítor –últimament n'ha tingut uns quants de la mà habitualment del representant Jorge Mendes, col·laborador de Joan Oliver–, i la catorzena incorporació de l'estiu del club roig-i-negre.

A Girona no va ser un dia llarg com a Reus i com altres 31 d'agost. A Montilivi van abaixar la persiana molt abans de la mitjanit. Cap a les 7 de la tarda, quan es va veure clar que el davanter Kike Sola aniria al Getafe, el Girona va donar per tancada la jornada. Al matí, el club ja havia anunciat la incorporació de Juan Cámara –el futbolista cedit pel Barça B ja es va entrenar a les ordres de Machín– i havia insinuat la marxa de Javi Álamo, que es va fer efectiva a mitja tarda perquè va fitxar per l'Osasuna. Curiós el cas del canari, que hauria tingut un rol secundari a la plantilla gironina i acabarà enrolat en un equip de primera.

JOVE PORTUGUÈS

Guzzo, de 21 anys, és un habitual de les seleccions inferiors del seu país

PUNTA FRUSTRAT

El Girona volia Kike Sola (Athletic), però l'oferta del Getafe va pesar més
Babic, de 20 anys, va fitxar fa un any per la Real i ha jugat l'última campanya al filial

El Nàstic cedeix Carlos García

Després de completar dimarts la plantilla amb l'arribada del mig centre organitzador Miguel Ángel Cordero, el Nàstic només va fer un moviment durant l'última dia del mercat d'estiu: la cessió de Carlos García a l'Atlético Sanluqueño, del grup quart de segona B. El mig centre, de 22 anys, que la campanya passada va arribar a debutar amb el Nàstic, s'havia integrat aquesta temporada al primer equip provinent del filial, la Pobla de Mafumet, però la direcció esportiva ha considerat que no tindria els minuts necessaris, sobretot amb l'arribada de Cordero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)