Territorial

El domini és blanc-i-blau

Divisió d'honor. Després de dos anys en què l'Espanyol s'ha proclamat campió, la lliga comença amb la incògnita de si el Barça recuperarà el nivell

“Després de les lligues professionals és la competició més maca i competitiva que hi ha.” Així defineix Roger Garcia, nou entrenador de la Damm, la divisió d'honor juvenil, una categoria que arrenca avui amb nou equips catalans entre els setze que formen el grup 3. Un més que l'any passat, ja que el descens del Lleida va quedar àmpliament compensat amb l'arribada del Sabadell i la Unificació Bellvitge.

Després de dues temporades consecutives sent campions, l'Espanyol estrena entrenador. A causa de l'ascens de David Gallego al filial, Xavi Morón agafa les regnes d'un conjunt blanc-i-blau que en aquests darrers dos anys ha estat netament superior al Barça i a la resta d'equips del grup. Precisament, el tècnic blaugrana, Gabri Garcia, es refereix a aquests dos anys en blanc com un dels elements de motivació que han de servir al seu equip per tornar a regnar en la categoria: “Espero que aquests dos anys sense aconseguir els objectius –tant els tècnics i els jugadors que seguim com els que vénen del juvenil B– ens donin una motivació extra”, deia el tècnic en la prèvia.

Al contrari del Barça, per la seva banda, la Damm, el Nàstic i el Sant Andreu afronten l'any després d'un últim curs excepcional. Els cervesers comencen una nova etapa amb Roger Garcia al capdavant, un tècnic que diu que no sent “cap mena de pressió” pel repte que té al davant. Els tarragonins, en canvi, mantenen Manel Cazorla a la banqueta i tenen com a referència la sisena posició de l'últim any, mentre que el Sant Andreu haurà de conviure amb les expectatives que va deixar la darrera generació, amb sis futbolistes que pugen al primer equip.

Espanyol o Barça

Tot i competir amb altres juvenils de clubs professionals, l'Espanyol i el Barça s'han repartit el títol de lliga els darrers divuit anys. En un graó per sota hi ha equips com el Mallorca, el Saragossa, la Damm i, fins i tot, el Cornellà, que després d'un any discret intentarà tornar-se a situar entre els capdavanters.

A la part baixa, el Girona espera consolidar-se en el seu segon curs a divisió d'honor, mentre que els dos equips que acaben de pujar, el Sabadell i la Unificació Bellvitge, saben que la permanència és el primer objectiu. A Bellvitge, l'equip més modest entre els catalans, ho tenen clar. “L'exigència i la pressió ens la posem nosaltres, des del club ningú ens demana res”, diu el tècnic.

Espero que aquests dos anys sense aconseguir l'objectiu ens donin motivació extra
Gabri Garcia
ENTRENADOR DEL BARÇA
Seria injust catalogar-nos com el màxim favorit; hem fet dos anys molt bons però ja es veurà
Xavi Morón
ENTRENADOR DE L'ESPANYOL
La prioritat és salvar la categoria, veure el nostre nivell i començar a créixer a partir d'aquí
Ivan Carrasco
ENTRENADOR DEL SABADELL
M'espero una lliga encara més forta i igualada; el nostre objectiu és quedar entre els sis primers
Rubén Garcia
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
L'ambició hi és i volem mirar cap a dalt. El dia a dia marcarà si som capaços de fer-ho
Àlex Marsal
ENTRENADOR DEL GIRONA
Els jugadors saben que si treballen bé poden acabar al primer equip. És un repte per a ells
Josep Vicenç
ENTRENADOR DEL SANT ANDREU
Ja vaig dir als jugadors que el nostre objectiu és que tots trobin una bona sortida
Roger Garcia
ENTRENADOR DE LA DAMM
El curs passat vam fer un gran any, però hem de tocar de peus a terra perquè hi ha molt nivell
Manel Cazorla
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
L'exigència i la pressió ens la posem nosaltres, des del club ningú ens demana res
Narcís Sirvent
ENTRENADOR DEL BELLVITGE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)