Reus

L'exemple a seguir

Reus. El Numància, un club modest consolidat en el futbol professional des de fa anys, visita l'equip roig-i-negre, centrat a refermar el bon inici de lliga

“El Numància és un grandíssim exemple. Un club d'una ciutat petita que es manté a segona A, amb algun any a primera, gràcies al sentit comú i a la seriositat.” Natxo González elogiava ahir el rival del Reus aquesta tarda al municipal roig-i-negre, un Numància que des que va debutar a segona A el 1997, com el Reus aquest any, s'ha mantingut sempre en el futbol professional, sobretot a segona A, on és tot un clàssic, però també amb algun ascens puntual a primera. El secret és no perdre el món de vista quan puja ni tornar-se boig per recuperar la categoria perduda quan baixa, i la recepta, prioritzar l'aspecte econòmic, no estirar més el braç que la màniga, i tenir molt clars els recursos de què disposa. El Reus ja voldria estar, d'aquí un parell de dècades, en la situació del club de Sòria. El camí per aconseguir-ho, però, és dur, complicat i llarg, i, de moment, s'ha de centrar a consolidar el bon inici de temporada. Una victòria i dos empats el mantenen ben situat prop de la zona alta, i farà bé en els pròxims partits d'allargar la inèrcia guanyadora de l'ascens i aprofitar l'estat de confiança actual per continuar acumulant punts, com més millor, per acostar-se de mica en mica a l'objectiu de la permanència.

Tant el Reus com el Numància van jugar dimecres en la copa, però Natxo González considera que no es notarà excessivament en cap dels dos equips. Sí que admet que prefereix les setmanes sense compromisos intersetmanals, ja que hi ha més temps per preparar el següent partit i perquè els jugadors estan més frescos, però assegura que té prou efectius perquè el seu equip afronti el duel d'avui en les millors condicions. Natxo González manté les baixes de Chrisantus, David Haro i Vítor Silva. El portuguès, un dels futbolistes cridats a ser clau aquesta temporada, encara no ha pogut debutar per culpa d'unes molèsties, tot i que el tècnic és optimista i espera que les superi ben aviat.

Si el Reus va ser eliminat dimecres a Mallorca, el Numància va caure a Tarragona, una derrota que augmenta una mica més la necessitat de guanyar dels sorians, que en la lliga només han aconseguit dos punts. Natxo González destaca el rendiment defensiu del Numància i assegura que, tot i que de moment té problemes en atac, no trigarà a arribar-li el gol perquè “és un equip molt treballat”. L'equip de Jagoba Arrasate, que variarà l'equip respecte al de la copa, està concentrat a Reus des de després del partit de dimecres.

Precedent molt llunyà

El Reus i el Numància només han coincidit una temporada en competició oficial. Va ser la campanya 1947/46, en la tercera divisió. No van coincidir en la primera fase, dividida per zones territorials, però si en la segona, en què van quedar enquadrats en el mateix grup de permanència. El Reus es va imposar en el partit al Baix Camp (2-1) i el Numància, a Sòria (3-0). Els dos equips van aconseguir mantenir la categoria.

LES FRASES

El Numància és un grandíssim exemple. Un club d'una ciutat petita que es manté a segona A, amb algun any a primera, gràcies al sentit comú
Van millor les setmanes sense partit el dimecres, però tenim efectius per arribar frescos
Natxo González
entrenador del reus

El concurs de castells fa canviar horaris

El Girona-Reus i el Nàstic-Sevilla Atlético de la vuitena jornada han canviat d'horari a causa del concurs de castells de Tarragona, que se celebra a la Tàrraco Arena Plaça el diumenge 2 d'octubre, des del matí fins a mitja tarda. La Lliga de Futbol Professional havia fixat el Nàstic-Sevilla Atlético pel diumenge a les 4, però el club grana va demanar canviar l'horari per no coincidir amb el concurs. Finalment, la LFP va accedir-hi i el passa al dissabte 1 a les 6 de la tarda, que és quan s'havia de jugar el duel català entre el Girona i el Reus. Com que, a causa de la televisió, no pot quedar cap franja horària buida, és el duel entre gironins i reusencs el que es trasllada al diumenge 2 d'octubre a les 4 de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)