2a divisió A

Temps de creixement

Reus. L'equip roig-i-negre rep el Cadis per continuar progressant en una categoria en la qual ha entrat amb bon peu. Els tres empats que enllaça li recorden, però, que guanyar partits és car

El Reus ha aterrat a segona A amb els preceptes adients, és a dir, utilitzant la columna vertebral de l'ascens i fent-se fort a través de la solidesa defensiva. Això li ha servit per començar amb bon peu, competitiu i rocós, i ara li toca continuar creixent per consolidar una situació allunyada de la zona de descens. El progrés dels roig-i-negres depèn, sobretot, de l'efectivitat en atac, un dels pocs punts febles fins ara de l'equip de Natxo González, que ha encadenat tres empats, dos dels quals a casa contra el Mirandés i el Numància, uns duels que, amb més convicció al davant, o amb la punteria més afinada, haurien pogut ser-li favorables. “Mantenim el control dels partits en una categoria complicada. Que ens tinguin respecte sempre va bé”, afirma el tècnic, que admet que han de millorar en atac. Avui, contra el Cadis, el Reus té l'oportunitat de guanyar el primer partit com a local, consolidar el bon començament i deixar clar que encara pot progressar.

El Cadis és un altre dels equips que van pujar la temporada passada. L'equip groc és un gegant amb peus de fang que no sol gestionar gaire bé la passió que l'envolta, i per això va tastar fa una dècada els plaers de la primera divisió i, poc després, va quedar atrapat al pou de segona B, amb canvis de propietat, ball de tècnics i polèmiques diverses. A Cadis esperen, per fi, consolidar-se en el futbol professional, i ho volen fer amb Álvaro Cervera, l'entrenador que va agafar les regnes de l'equip en la recta final de la temporada i que el va portar a l'ascens. El Cadis ha començat la lliga, si fa no fa, com el Reus, tot i que la primera victòria la va aconseguir la jornada passada, un rotund 3-0 contra un dels equips que van baixar de primera, el Getafe, que dóna als andalusos un plus de motivació per visitar avui l'estadi reusenc. Natxo González, que avisa de l'efectivitat del Cadis, tocarà poc l'onze inicial respecte al duel contra el Numància. Manté les baixes de Chrisantus i David Haro i en principi també de Vitor Silva, el retorn del qual no es vol precipitar tot i que ja està molt recuperat.

LES FRASES

El Cadis és eficaç en atac, amb Ortuño que converteix en or el que toca, i són sòlids en defensa
Natxo González
entrenador del reus
El Reus té les idees clares i juga bé a futbol, li agrada tenir la pilota. És possible que la tinguin poc
Álvaro Cervera
entrenador del cadis

Un dels molts duels inèdits per als reusencs

El partit d'avui serà el primer de la història entre el Reus i el Cadis, un fet que serà habitual per als roig-i-negres aquest any. Els dos equips van competir algunes temporades en la mateixa categoria –a tercera als anys quaranta i cinquanta i a segona B últimament– però estaven enquadrats en grups diferents. Quan el Cadis era a primera divisió, sobretot als anys vuitanta i noranta, el Reus militava entre tercera divisió i primera catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)