2a divisió A

Contra els nervis

Nàstic. La recepta per a la tranquil·litat tarragonina és la victòria avui a Sòria, que seria la primera en la lliga d'un equip que va recuperant efectius

Només s'han jugat quatre jornades i queda tot un món, però a ningú no se li escapa que demorar la primera victòria és un mal negoci, sobretot perquè els nervis apareixen aviat, les dinàmiques costen de revertir i veure's a la zona baixa no ajuda a millorar la situació. És per això que el Nàstic busca avui al camp del Numància la primera victòria en la lliga, “sense dramatismes”, segons Vicente Moreno, però conscients que hi comença a haver la necessitat de vèncer. “Firmo guanyar com sigui, tot i que si pot ser jugant bé, millor”, afirma el tècnic valencià, que recorda que el rival d'avui també té urgències. L'equip de Sòria tampoc no ha guanyat encara –té un punt menys que els tarragonins– i té la pressió afegida de jugar davant la seva afició. La setmana passada va fer un periple pel Camp de Tarragona del qual va tornar amb l'eliminació de la copa contra, precisament, el Nàstic, i amb un punt del camp del Reus. Segons Moreno, el partit de copa, que els grana van guanyar per la mínima en la pròrroga (1-0), servirà poc com a referència, ja que aquell dia els dos entrenadors van fer molts canvis respecte a l'equip que, amb algunes rotacions, utilitzen en la lliga.

El Nàstic mantindrà, en principi, la línia defensiva amb la qual va acabar la temporada passada i està començant l'actual, amb Valentín i Mossa als laterals i Molina i Suzuki a l'eix. Amb cinc gols encaixats en quatre partits –una xifra que només milloren nou equips, tenint en compte que els grana són divuitens–, és evident que el problema del Nàstic no és en defensa. Al doble pivot, Tejera i Madinda, que fins ara han jugat poc junts a causa dels problemes físics del català i els compromisos internacions del gabonès, esperen tornar a agafar el ritme de la temporada passada. A partir d'aquí, Vicente Moreno té més dubtes, sobretot perquè és en les posicions atacants on té més futbolistes nous i perquè fins ara el rendiment ofensiu de l'equip no ha estat l'esperat. El tècnic grana té l'opció de situar Cordero per davant del doble pivot, tal com va fer la setmana passada a Alcorcón, on el Nàstic va perdre, tot i que per al partit d'avui recupera una altra alternativa, Cristian Lobato. Juan Delgado –que presumiblement serà titular–, Rharsalla i Maloku són opcions més explosives per a la mitja punta i les bandes, on Moreno no pot disposar de José Carlos, no recuperat encara dels problemes físics que arrossega últimament, ni de Jean Luc, que és al seu país amb permís per resoldre uns afers personals.

Vicente Moreno espera un Numància agressiu i intens, que ho voldrà fer tot per aconseguir la primera victòria de la temporada, mentre que Jagoba Arrasate preveu un Nàstic competitiu tot i que, tal com assegura, encara està en fase de construcció. Moreno, però, considera que no és l'adaptació dels fitxatges el principal escull amb què ha topat fins ara el seu equip, sinó les baixes i el fet de trobar-se, en mal moment, amb dos partits seguits a fora.

LES FRASES

Els dos equips tenim la necessitat de guanyar. Espero un rival intens i fogós en un camp difícil
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El Nàstic és un equip competitiu encara que no estigui en el millor moment perquè s'està fent
Jagoba Arrasate
entrenador del numància

Precedents igualats a Sòria i un sol triomf

El Nàstic ha visitat vuit vegades en partits de lliga el camp del Numància, i només hi ha aconseguit guanyar una vegada. Va ser la temporada 2005/06, la de l'ascens a primera, en què es va imposar amb un resultat habitual aquella campanya (0-1). En la majoria de partits del Nàstic a Sòria va imperar la igualtat. En les dues últimes visites hi va haver empat: 1-1 la temporada passada i 0-0 la 2011/12. En total, el Numància ha guanyat tres dels vuit enfrontaments, el Nàstic un i hi ha hagut quatre empats. Els partits entre el Numància i el Nàstic són un clàssic del segle XXI a segona A, però abans només havien coincidit una temporada en la mateixa lliga, la 1950/51, també a segona divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)