Territorial

El Girona fa un pas endavant

Divisió d'honor juvenil. Els d'Àlex Marsal superen la Damm després d'una primera part brillant que acaba 3-0 i una segona en què van saber mantenir l'avantatge sense patir gaire

La temporada passada l'objectiu del juvenil A del Girona no era altre que la permanència i, tot i que van estar a punt de fer-la grossa amb la mateixa Damm o l'Espanyol, els gironins tenien clar que hi havia equips d'una altra lliga. Ahir, però, el Girona va demostrar que aquest any és un equip més sòlid i amb més experiència i va passar per sobre, sobretot en la primera part, de la Damm, un dels equips cridats a estar en la zona alta. El plantejament tàctic de la primera part va funcionar a la perfecció. Els d'Àlex Marsal van sortir a pressionar molt amunt la sortida de pilota dels cervesers, que es van veure sorpresos i no van estar còmodes en cap moment. Els gironins van aconseguir recuperar una vegada i una altra la pilota lluny de la seva porteria, i van trobar les armes per trencar la defensa visitant i encarrilar el partit. Llorenç va ser un autèntic malson per als centrals de la Damm i en el minut 11 ja va obrir el marcador aprofitant una passada a l'esquena de la defensa i superant Àlex amb un gran xut creuat. Per si el domini del Girona no era suficient, els d'Àlex Marsal també van saber treure profit de l'estratègia i quan s'havia jugat mitja hora Caste va fer el 0-2 rematant de cap un córner. El clímax dels gironins va arribar abans del descans, quan Llorenç va rematar al fons de la xarxa una centrada d'Ignasi, i amb el 3-0 culminava una primera part de somni i deixava el partit pràcticament sentenciat.
Control defensiu
Després d'una primera part brillant, al Girona només li quedava no llençar per la borda tot el que havia aconseguit, i no ho va fer. Els d'Àlex Marsal van sortir ben plantats al camp i no van concedir gaires ocasions a la Damm, que, si bé va dominar la possessió i en alguns moments va fer anar de corcoll la defensa local, no va ser capaç de trobar la manera d'acabar de fer mal. Només el gol d'Eloi en un un contra un davant Alberto, que a punt va estar d'evitar el gol, va fer pensar que la remuntada visitant era possible. Els gironins, però, ja no van tornar a fallar i la Damm es va anar impacientant. A més, a deu minuts del final Sebbieh va ser expulsat i el 3-1 ja no es va moure, fet que permet al Girona inflar el pit d'orgull.

GIRONA 3 DAMM 1

GIRONA: Alberto, Guillem, Caste, Roger, Damià, Pol Blay, Ignasi (Rodrigo, 61'), Èric (Eloi, 88'), Llorenç (Alejandro, 68'), Sergi i Werick (Àlex Soler, 87'). DAMM: Àlex, César, Castanyer (Recort, 76'), Lois (Salva, 46'), Varó, Sergi (Pilar, 46'), Acedo, Sebbeh, Eloi, Caballé i Nolla. GOLS: 1-0 (11') Llorenç. 2-0 (30') Caste. 3-0 (38') Llorenç. 3-1 (56') Eloi. ÀRBITRE: Medié Jiménez. T.G.: als locals Alberto, Caste, Ignasi i Werick. T.V.: per doble amonestació al visitant Sebbieh (81'). PÚBLIC: Uns 250 espectadors.

Teníem molt clar el que havíem de fer. Ens ha sortit de nassos la pressió i hem pogut encarrilar el partit aviat. Ens ha donat oxigen
Esperem que no sigui només una anècdota. Hem demostrat que podem competir contra qualsevol equip de la lliga