Reus

‘Carpe diem'

Reus. L'equip roig-i-negre visita el Tartiere amb l'objectiu d'aprofitar el moment que viu per allargar el bon començament de temporada

Segurament vindran moments més complicats i qui sap per quin objectiu lluitarà el Reus en la part final de la temporada, però de moment l'equip roig-i-negre funciona i ha d'aprofitar-ho per acumular tants punts com sigui possible en el camí cap a la primera fita d'un equip que debuta en la categoria: els 50 punts que asseguren la permanència. El Reus, que encara no ha perdut, està situat en les places de fase d'ascens a primera divisió, cinquè amb nou punts, i aquest vespre visita el terreny de joc d'un equip que no ha començat gaire bé la lliga, l'Oviedo, divuitè amb cinc punts. En els tres últims partits, l'equip de Fernando Hierro només ha marcat un gol, que li va servir de poc, el del cap de setmana passat a Getafe, on va perdre (2-1). El club asturià, un històric del futbol espanyol, ha viscut una etapa dura a tercera i segona B, i ara té ambició per tornar a primera divisió. La temporada passada va lluitar entre els millors fins a la recta final i aquesta, malgrat el mal inici, espera moure's també a la zona alta.

El Reus ja ha demostrat en l'inici de curs que no l'espanten els rivals de renom ni els estadis imponents –el Carlos Tartiere és un dels de més capacitat de segona A–, ja que en el primer desplaçament va guanyar al camp del Mallorca i en el segon va empatar al terreny de joc del Getafe, un dels equips que provenen de primera. El Reus, molt sòlid –tres gols encaixats en cinc partits– i mantenint la columna vertebral i la personalitat de l'equip de l'ascens, s'està mostrant al màxim de competitiu.

Tres baixes

“El de demà –per avui–és un repte més”, explica Natxo González, que només vol viure el present. “En aquest sentit, nosaltres mai pensem en què s'ha fet, sinó en quina resposta donarem. La tranquil·litat pel nivell mostrat per l'equip nomes és relativa”, hi va afegir el tècnic. González assegura que el seu equip no quedarà impressionat per la magnitud i la història del rival. “Són només tres punts. L'Oviedo a casa és molt fiable, no ha encaixat encara com a local i ja ha aconseguit 4 punts. Això segur que els donarà seguretat i no crec que en aquest moment els afecti jugar al seu estadi amb la pressió de sentir-se favorits”, va reconèixer el tècnic basc, que tindrà les baixes de David Haro i Chrisantus, a més de la de Vitor, que no s'ha pogut recuperar a temps de la lesió.

L'Oviedo, per la seva banda, encara està buscant la seva identitat. Fernando Hierro, l'entrenador, ha reconegut diverses vegades que l'equip és massa irregular i que necessita controlar aquesta part per sortir de la zona baixa. “Busquem regularitat. En el futbol professional és molt difícil dominar els 90 minuts; per tant, hi haurà fases en què el rival tindrà més encert i haurem de patir”, explica el tècnic, que admet que l'enfrontament d'avui serà un partit de “tranquil·litat” per al seu equip, i lloa la feina defensiva dels roig-i-negres.

ELS VESTIDORS

És un repte més. Nosaltres mai pensem en què s'ha fet, sinó en quina resposta donarem
Natxo González
entrenador del reus
Haurem de tenir paciència. Tocar la pilota, obrir el camp i utilitzar les dues bandes
Fernando Hierro
entrenador de l'oviedo

Uns a la UEFA i els altres a 1a catalana

Tot i que els últims anys les trajectòries dels dos equips s'han igualat, tots dos entre tercera i segona B i ara a segona A, històricament l'Oviedo sempre ha estat molt per damunt del Reus, tal com ho demostra el fet que ha militat 38 vegades a primera divisió, mentre que el Reus no hi ha jugat mai. Hi va haver una temporada, la 1991/92, en què tots dos equips estaven als antípodes perquè l'Oviedo va jugar competició europea –va jugar la UEFA després d'haver quedat sisè a primera divisió el curs anterior–, mentre que els reusencs subsistien a primera catalana –es van proclamar subcampions– quan era una categoria intermèdia entre la tercera divisió i la regional preferent creada recentment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)