Girona

Més a prop de l'objectiu

El Girona, que s'havia fixat com a repte arribar als 6.000 abonats, supera els 5.500

El club ha detectat un augment tant de socis com de públic al camp respecte a l'any passat

Fa tres mesos, el Girona presentava la campanya d'abonaments amb la intenció d'augmentar “un element vital” per al creixement de l'entitat i amb el repte d'arribar als 6.000 socis. No els ha assolit, però s'hi va acostant. El club compta 5.558 abonats i està satisfet amb el ritme de captació de socis. De fet, ja s'està acomplint un primer objectiu, tenir més massa social i més afluència a l'estadi que en l'arrencada de la temporada passada. La visita del Reus, coincidint amb la “festa del soci” que ha programat el club, podria marcar un nou sostre del curs, fixat ara pels 4.917 espectadors contra l'Almeria.

El Girona va tancar la temporada passada amb 5.311 abonats, registre que ha superat amb claredat. “El ritme és superior al de l'any passat, i la intenció és continuar aquesta línia”, apunta el president, Delfí Geli, que té ganes d'assolir l'objectiu dels 6.000 socis “com més aviat millor”. “A veure si l'equip té una bona trajectòria, cosa que sempre provoca que s'animi més gent.” Amb voluntat de ser realistes i tenir ben controlades totes les dades, el Girona es va fixar com a objectiu els 6.000 abonats tot i saber que n'havia arribat a tenir 7.000. Era, això sí, una xifra maquillada, perquè incloïa els abonaments d'última hora per 25 euros en plena lluita per l'ascens directe, la temporada 2014/15. Ara, entre els 5.558 abonats registrats, no s'hi compten ni els jugadors del planter ni les seves famílies.

Més carnets, més públic

El Girona ha detectat un augment tant del nombre d'abonats respecte a l'any passat com també de l'assistència a Montilivi. En l'estrena del curs passat, hi havia 3.534 persones a l'estadi, 847 menys que en el primer partit d'aquesta lliga, contra l'Elx. Al cap de quinze dies, la visita de l'Almeria va comportar uns 5.000 espectadors, cosa que va trigar molt a aconseguir-se la temporada passada. “És important que el soci vingui a l'estadi. No només que es facin socis, sinó que assisteixin als partits.” Delfí Geli valora positivament la captació d'abonats joves. “És una tendència que ja ve dels últims anys. El nombre de penyes noves ha anat augmentat, i això és un senyal que la joventut s'enganxa més al Girona.”

Aquesta temporada, ha entrat en vigor el nou reglament de retransmissions de la Lliga de Futbol Professional, que té en compte –amb sancions cap als clubs per baixa ocupació– la presència d'aficionats a la zona oposada a la càmera principal. Al Girona, li convé omplir la graderia de preferent. “Es té en compte, però ja ha estat sempre una zona força poblada. No hi ha gaires entrades a la venda perquè estan ocupades per abonats”, explica el president.

L'ASSISTÈNCIA

Girona-Elx
4.381
Dissabte 19 h
Girona-Almeria
4.917
Diumenge 20 h
Girona-Mirandés
3.588
Dijous 20 h

LA XIFRA

5.558
abonats
té el Girona, segons la dada facilitada ahir pel club. El 5 d'agost havia superat els 5.000.
Els 6.000 abonats era una xifra que ens il·lusionava, com a base per fer créixer la massa social. Anem pel bon camí per aconseguir-ho
Hi ha tendència a tenir més gent jove, i l'augment de penyes fa que la joventut s'enganxi més al Girona
Delfí Geli

DADA MÉS PRECISA

El club no compta ni els jugadors ni els pares del futbol de base com a abonats
Ha crescut tant el nombre d'abonats com el de públic a l'estadi. Ens agrada molt que no només es facin socis, sinó que vinguin
La idea és arribar als 6.000 com més aviat millor, tot i que no és fàcil. Si l'equip té una bona trajectòria, més gent es podrà animar

La Festa del Soci, al·licient extra contra el Reus

X.M.

El partit de diumenge contra el Reus (16 h) tindrà un al·licient previ per als aficionats del Girona. El club ha organitzat la Festa del Soci, que es farà a la zona de l'aparcament de gol nord a partir de les 12 del migdia. Hi ha programades diverses activitats lúdiques i un dinar. Tots els abonats tindran de franc –presentant el carnet– un entrepà de botifarra i una beguda. A més, entraran en un sorteig amb tres vencedors, que podran participar en un concurs durant la mitja part. Si marquen un gol des del mig del camp, s'enduran una nit per a dues persones a l'hotel balneari Vichy Catalán.

“Esperem que la festa ajudi a crear ambient i a fer augmentar l'afluència a l'estadi, convidant la gent a no venir només a veure un partit de futbol, sinó també a participar en activitats paral·leles”, comenta el president, Delfí Geli. Un altre element que contribuirà a augmentar l'assistència a l'estadi és la presència d'aficionats visitants, per la proximitat amb Reus. El conjunt del Baix Camp podria arribar a Montilivi acompanyat per prop d'uns 200 seguidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)