3a divisió FEF

Sense aturadors

3a divisió. Els cinc representants gironins afronten avui l'única jornada entre setmana del calendari amb l'esperança de fer un pas endavant cap als seus objectius

Els cinc representants gironins a tercera afronten avui l'única jornada entre setmana que hi ha en tot el calendari. Aprofitant el dia festiu, la categoria imprimeix una dosi més d'exigència i competitivitat als clubs amateurs que la conformen. El poc costum de jugar un partit cada tres dies farà exprimir al màxim cadascuna de les plantilles que, això sí, intentaran obtenir el major botí possible d'una setmana clau.

El líder, el Peralada, s'hi posarà ben d'hora. El conjunt dirigit per Arnau Sala visita el Narcís Sala per enfrontar-se amb el Sant Andreu (12 h). Els de l'Alt Empordà van aconseguir un meritori triomf a casa contra el Terrassa en el darrer partit gràcies a un gol d'Albert Estellés. El desplaçament per als blanc-i-verds serà d'allò més exigent, i és que el rival quadribarrat encara no ha perdut cap punt davant la seva afició: “Ens fan molt pocs gols i, si no és a través de l'estratègia, concedim poques ocasions al rival. A dalt tenim prou elements per fer mal als rivals i hem de seguir en la mateixa línia al Narcís Sala. Treballem molt bé i això em transmet tranquil·litat”, comenta el tècnic del Peralada, Arnau Sala, que tindrà les baixes d'Álamo, lesionat, i de Pablo Carbonell, sancionat, però que recuperarà el porter titular, Gianni Cassaro, alliberat del primer equip del Girona, que no juga cap competició entre setmana.

Un nova prova de foc

La Jonquera que, juntament amb el Peralada, és l'únic equip invicte en el grup cinquè, també jugarà com a visitant al camp del Granollers (17 h). Els jonquerencs no encaixen un gol des de fa 432 minuts, fet que demostra la seva gran solidesa defensiva. Les virtuts dels de l'Alt Empordà es posaran de nou a prova contra el conjunt més realitzador, amb disset dianes, que encadena tres victòries: “En atac no estem aprofitant la nostra solidesa. És una llàstima, però ens quedem amb la bona actitud i la feina del bloc en cada partit. El secret és no posar-nos objectius, ni el de la permanència, i anar pas a pas”, explica el tècnic, Axel Vizuete. Ara, el problema per a l'equip de l'exjugador del Peralada o el Palamós, entre d'altres, és en la faceta ofensiva, i és que, després de vuit jornades disputades, els blanc-i-verds només han fet quatre dianes: “Ens haurem de centrar a treballar aquests aspectes. No tenim prou efectivitat”, sentencia Axel Vizuete, que tindrà les baixes de Pep Vergara i Ivan Ruiz, tots dos per lesió.

Vèncer i convèncer

El Figueres i el Palamós seran els dos únics representants de la demarcació que disputaran els seus duels com a locals. Els figuerencs rebran el Júpiter a Vilatenim (16.30 h), en un partit que es preveu atractiu per la proposta dels dos equips. La Unió es va quedar amb la mel a la boca al camp de l'Ascó i, tot i avançar-se dues vegades, un gol a les acaballes de Bertomeu, a través d'una falta directa, va impedir el segon triomf consecutiu per als de Narcís, Chicho, Pèlach: “No hi ha temps per pensar en el que hem fet, ens hem de centrar en el que ve. Volem els tres punts contra el Júpiter i convertir en bo un punt que ens va deixar un sabor agredolç”, diu Chicho, que pel matx contra els de la Verneda recuperarà Ramon Masó i Venzal, que ja han complert les seves respectives sancions, però mantindrà les baixes de Bonaventura i Revert, els dos davanters que han anat jugant més.

Per acabar, el Palamós jugarà el segon partit consecutiu al Palamós-Costa Brava, aquesta vegada rebent el cuer de la taula, el Sabadell B. El filial arlequinat és un dels quatre equips que encara no han guanyat des que ha començat la lliga –els altres són l'Europa, el Vilassar i el Manlleu– i, a més, és el conjunt que més gols encaixa (19): “El Sabadell B és el típic filial que tant pot tenir un mal dia com fer el partit de l'any.” analitza Joan Mármol, que tindrà les baixes dels lesionats Marc Medina i Àlex Devia. El Palamós no pot fallar més, ja que, després del seu brillant inici, en l'actualitat es troba encallat després de sumar només dos dels darrers dotze.

LA PRÈVIA

Ens fan molt pocs gols i, si no és a través de l'estratègia, concedim poques ocasions al rival
Arnau Sala
entrenador del peralada
Hem de treballar més els aspectes ofensius. El secret és no posar-nos objectius a llarg termini
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera
És un partit complicat i perillós que haurem d'encarar amb molta concentració
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
El Sabadell B és un equip jove, el típic filial que tant pot tenir un mal dia com fer el partit de l'any. Seran perillosos
Joan Mármol
Entrenador del palamós
Volem sumar els tres punts contra el Júpiter i convertir en bo un punt que ens va deixar un sabor agredolç
Narcís, ‘Chicho', Pèlach
entrenador del figueres

L'Olot visita la Muntanyesa a Nou Barris (12 h)

L'Olot, tercer classificat amb divuit punts, visita el camp de la Muntanyesa a les 12 del migdia. El conjunt dirigit per Ramon Calderé acaba d'assolir una treballada victòria contra el Cerdanyola (2-1) i aspira a enllaçar la segona victòria en un dels estadis més complicats de la categoria. La Muntanyesa, desè, ha sumat sis dels nou punts que acumula a Nou Barris. “És un partit complicat i perillós que haurem d'encarar amb la màxima concentració. La Muntanyesa és un equip que controla molt bé els tempos del partit i les condicions del seu camp, que és petit, estret i presenta dificultats per fer un joc de combinació com a mi m'agradaria. Són molt forts a casa seva, com ho demostra el fet que el Peralada, el líder, només hi va poder empatar dues jornades enrere. A més, tenen jugadors importants com Toni Pérez, Tato Burgada i Pedro Garcia”, comenta Calderé, que en principi tindrà tota la plantilla a disposició després de recuperar Uri Santos, que ja ha fet net de les seves molèsties, i Roger Vidal, baixa per precaució contra el Cerdanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)