1a femenina

L'aiguat espesseix el tràmit

UEFA Women's Champions League. Hermoso i Andressa Alves remunten el gol del Minsk en l'inici de la segona meitat i classifiquen el Barça per als vuitens de final sota una intensa pluja

El Barça ja és en els vuitens de final de la UEFA Women's Champions League després de superar el tràmit contra el Minsk, ahir al Miniestadi, que va presentar la quarta millor entrada en la competició, superant els 1.200 espectadors. Les jugadores de Xavi Llorens havien fet la feina en l'anada guanyant 0-3 i només els quedava no esguerrar-ho en la tornada. I no només no ho van esguerrar, sinó que van treballar de valent per guanyar i accedir a l'eliminatòria següent per la porta gran. La pluja intensa i continuada que va caure sobre la ciutat de Barcelona va impedir a les blaugrana fer el seu joc amb comoditat, amb una gespa molt xopa que complicava la circulació de la pilota. Malgrat l'estat del terreny de joc, més pesat que habitualment, el Barça va dur la iniciativa del matx des del primer minut. Les de Xavi Llorens no es van conformar amb l'avantatge que s'havien endut de Bielorússia la setmana passada i es van apropar amb constància a la porteria de Kovaltxuk, la millor jugadora del seu equip, ahir. Ella va ser la responsable que el Barça no marxés al descans amb avantatge, perquè va evitar el gol d'Alves i Mariona en els minuts 31 i 35, respectivament. La banda esquerra blaugrana va ser la més activa, amb una Alexia que no es va cansar d'oferir bones centrades. La catalana va estar, a més, molt a prop de marcar, però va errar una ocasió quan estava sola davant la porteria. Al Barça li anava bé que corressin els minuts, però a les bielorusses, no, i per això van sortir més intenses en la segona part. En el minut 52, un contraatac va servir a Ogbiagbevha per donar la sorpresa al Mini i situar el 0-1. Les visitants no tenien res a perdre i van buscar remuntar l'eliminatòria amb més cor que futbol, de manera que es van descoberir les espatlles, cosa que van aprofitar les blaugrana per guanyar terreny. La il·lusió del Misnk es va esvair amb un penal per mans de Borisenko, que va servir a Jennifer Hermoso per empatar i sentenciar, si no ho estava ja, l'eliminatòria. Amb l'empat, el Barça es va trobar encara més còmode, i Andressa Alves es va estrenar com a golejadora blaugrana fent la diana de la victòria amb una gran jugada personal. La pluja va convertir la gespa en impracticable en uns últims minuts que només van servir per celebrar la classificació. Ara, el Barça haurà d'esperar fins dilluns per conèixer el seu rival en els vuitens.

BARÇA 2 MINSK 1

BARÇA: Ràfols, Torrejón, Diéguez, Roddik, Melanie, Alves, Unzúe (Patri, 74'), Gemma, Alexia (Bárbara, 64'), Hermoso i Mariona (Olga García, 64'). MINSK: Kovaltxuk, Njolle, Koziupa, Ebi, Borisenko, Beixten, Duben, Ainde (Iukubu, 58'), Pilipenko, Slesartxik, i Ogbiagbevha. GOLS: 0-1 (52') Ogbiagbevha. 1-1 (61') Hermoso, de penal. 2-1 (76') Alves. ÀRBITRE: Dimitrina Milkova. T.G: a la local Gemma; i a les visitants Ayinde, Njolle, Borisenko i Ebi. PÚBLIC: 1.201 espectadors al Miniestadi.