Nàstic

futbol

Nàstic

Demora significativa

El cuer. L'últim equip de segona A que va arribar a la desena jornada sense guanyar va ser, precisament, el Nàstic 2011/12, que va baixar. Les sensacions actuals dels grana són preocupants

Les jornades avancen i la primera victòria del Nàstic no arriba. Deu partits ja és significatiu, ja no es pot parlar de l'arrencada de la competició, i l'argument segons el qual queda molta competició i temps per a tot ja no funciona. De fet, no és gens habitual les últimes temporades veure un equip sense victòries en la desena jornada. L'últim precedent cal buscar-lo en la temporada 2011/12 i és, precisament, el Nàstic. Aquella temporada, Joan Carles Oliva, que la campanya anterior havia aconseguit salvar l'equip tarragoní del descens després de substituir Luis César, no va trobar la fórmula de la victòria i va ser destituït després de perdre al Miniestadi en l'onzena jornada, amb l'equip cuer amb 4 punts. El seu substitut, Jorge d'Alessandro, va debutar amb la primera victòria del curs –un contundent 5-0 contra el Sabadell– i també va guanyar el segon partit –0-1 a Alcorcón–. Tot i això, l'equip de Rubén Pérez, Xisco Campos, Mingo, Longás, Morán, Peragón, Tuni, Powel i companyia no va donar continuïtat a la reacció, mai no va sortir de la zona baixa i va acabar descendint com a cuer, amb només 31 punts.

Aquella temporada, però, hi ha un precedent per a l'optimisme del Nàstic. Després de la desena jornada, el penúltim era l'Osca, amb sis punts, els mateixos que ara el Nàstic, i es va acabar salvant, ja que va concloure la lliga tretzè amb 51 punts. De fet, els últims anys hi ha casos d'equips que, en una situació semblant a la que ara té el Nàstic, es van mantenir en la categoria. L'Albacete 2014/15 tenia 5 punts després de deu partits i va acabar en el catorzè lloc amb 51 punts, mentre que el Mirandés 2012/13, cuer amb 6 punts en la jornada deu, va acabar quinzè amb 52 punts.

Però per aspirar a revertir la situació, tal com van fer aquests equips, el Nàstic no només ha de millorar els números, sinó també les sensacions. I és que després d'apuntar millores en els empats als camps de l'Elx en la lliga i del Rayo Vallecano en la copa, l'equip de Vicente Moreno va mostrar una versió feble diumenge contra el Valladolid (1-2), mancat d'idees i de caràcter. Els tarragonins han oblidat la convicció i la confiança que mostraven de la campanya passada.

EL CURS 2011/12

Oliva va ser cessat després de l'onzè partit sense vèncer i amb el Nàstic cuer amb 4 punts

PER A L'OPTIMISME

Els últims anys, l'Osca, l'Albacete i el Mirandés han revertit situacions com la dels grana

Moreno: “Sé que el que s'ha fet no serveix de res”

El Nàstic manté la confiança en el tècnic, Vicente Moreno, i no entra en els plans de la directiva acomiadar-lo. El valencià, que va agafar un equip nerviós i encallat a segona B el novembre del 2013 i el va portar fins a les portes de l'ascens a primera el juny passat, té crèdit, però ell mateix és conscient que mai no és il·limitat. “Sé en quin món treballo, els entrenadors sempre estem exposats al fet que es deixi de confiar en nosaltres, i sé que el que s'ha fet no serveix de res. Tot i això, sempre he tingut el màxim suport del club”, va afirmar Moreno després del partit contra el Valladolid. El tècnic de Massanassa es veu “amb ganes i valentia” de capgirar la situació del Nàstic. “Estic tranquil i motivat”, assegura Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)