Girona

Enmig de les garrotades

El Girona, tot i una arrencada amb dubtes, defensa unlloc de ‘play-off' immers de ple en una lluita plena d'equilibri

Quatre tècnics catalans analitzen el començament de lliga, amb la força del Llevant al davant i l'encallada del Nàstic a la cua com a punts destacats

Deu jornades són pràcticament una quarta part del campionat de segona divisió A, temps suficient per començar a fer els primers diagnòstics. Sense ser cap gran sorpresa ni novetat en la categoria, l'equilibri torna a imperar, com ho demostra el fet que només hi ha quatre punts de diferència entre els llocs de play-off d'ascens a primera i els de descens a segona B. Quatre entrenadors catalans amb experiència en la categoria, i ara mateix sense feina, analitzen per a L'Esportiu l'arrencada d'una categoria que promet, com és habitual, moltes garrotades fins al final. Són Joan Francesc Ferrer, Rubi, Raül Agné –dos dels tècnics que han dirigit el Girona a segona A–, Lluís Carreras i Sergi Barjuan.

El Girona va començar la temporada generant uns quants dubtes, sobretot pel nombre exagerat de gols encaixats, i va arribar a encadenar quatre jornades sense guanyar, amb 2 punts de 12 possibles. L'equip, però, va saber reaccionar i va tallar de cop la sagnia al darrere, fins al punt que ara enllaça una de les seves millors sèries a segona A sense haver encaixat cap gol (366 minuts d'imbatibilitat, amb la possibilitat d'allargar-los dissabte a Vallecas). Aquesta millora ha tingut com a contrapunt la contundència al davant –un gol en tres jornades–, però els blanc-i-vermells estan traient prou rèdit en una competició en què costa veure grans sèries de bons resultats seguits. Amb cinc partits sense perdre (9 punts de 15), el Girona defensa l'últim lloc d'accés al play-off d'ascens, tot i que hi ha tres equips més amb els mateixos punts (14) i un grapat més molt a prop.

L'equilibri en la classificació només el trenca el Llevant, un dels equips que va baixar de primera. El conjunt de Juan Ramón López Muñiz ha progressat amb molta força –set victòries, dos empats i una derrota– i ha aprofitat que els altres conjunts han ensopegat per començar a agafar un marge significatiu. El líder té sis punts més que el segon i el tercer, i nou punts més que el setè, ja fora de la zona d'eliminatòries d'ascens.

En el tercer lloc, just després del Lugo, hi ha una de les revelacions. És el Reus, que està protagonitzant una estrena impactant en una categoria que no havia trepitjat mai. El conjunt de Natxo González, amb un bloc molt ben definit, és l'equip menys golejat de segona A i el millor visitant (l'únic que ha celebrat tres victòries lluny del seu estadi). L'altra cara de la moneda és el Nàstic, encallat a la cua després d'haver estat incapaç de guanyar cap de les primeres deu jornades. La preocupació ha començat a créixer al conjunt tarragoní, que va fer un altre pas enrere contra el Valladolid (1-2) després d'haver insinuat un tímid pas endavant.

L'EQUILIBRI

45
empats en els 110 partits jugats fins ara.
Hi ha hagut 48 victòries locals i 17 victòries visitants.

PARTITS AJUSTATS

37
victòries per un sol gol
de les 65 acumulades fins ara en les deu primeres jornades de lliga.

L'EXCEPCIÓ

El Llevant només ha cedit 7 dels 30 punts i avantatja de sis el segon i de nou el setè
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)