2a divisió FEF

futbol

Barça

Dues cares de la sanció FIFA

El lateral i el porter, cedits al Sabadell pel Barça B, s'enfrontaran dissabte amb el conjunt blaugrana

Mentre Ezkieta es va passar sis mesos sense jugar, Franquesa va aprofitar l'última oportunitat que li quedava

La sanció de la FIFA, per la qual el Barça tenia prohibit inscriure nous jugadors entre el 2014 i el 2016, va deixar moltes víctimes. Nombrosos jugadors de la base van marxar per la porta del darrere, mentre que d'altres van esperar en l'ostracisme dels entrenaments sense competició. Però alhora, n'hi va haver d'altres que van fer un pas endavant per afermar-se. Precisament, a la plantilla del Sabadell coincideixen dues grans mostres del que va suposar aquesta sanció a can Barça. Mentre que el porter Jokin Ezkieta, arribat de l'Osasuna, es va quedar aturat sis mesos fins que no va acabar la sanció, Enric Franquesa, que tenia un peu fora del Barça, va continuar al Mini i va aprofitar l'oportunitat. Tots dos, cedits pel conjunt blaugrana a la Nova Creu Alta, s'enfrontaran dissabte amb l'equip amb què somien triomfar.

“Aquell va ser un estiu [el del 2015] molt complicat, perquè jo no sabia si continuaria o no al Barça”, relata Franquesa. Però dos dies abans de començar la pretemporada, el Barça li va comunicar que comptava amb ell, ja que no podien revocar la sanció de la FIFA i no podien incorporar jugadors, tampoc al juvenil A, dirigit per Gabri Garcia. “Va ser un any molt bo, perquè vaig descobrir la posició de lateral i vaig tenir molts minuts, tot i que al principi de la temporada em van dir que no en tindria gaires. Jo mai havia jugat abans de lateral esquerre i després del primer partit, el meu germà [exentrenador de la base arlequinada i actual tècnic del juvenil del Sant Cugat] em va dir que aquella era la meva posició ideal.”

Per al porter Ezkieta (internacional sub-19), en canvi, els sis mesos en blanc van ser el peatge que va haver de pagar per fer el salt cap a un dels millors planters del món. “M'ho vaig prendre tan bé com s'ho pot prendre algú. Costa i és dur, però també sabia on anava i què passava quan vaig firmar”, explica el navarrès, fitxat l'estiu del 2015 procedent de l'Osasuna i que no va poder ser inscrit fins al gener del 2016 a la plantilla del Barça B. “Al final, et ve un club grandíssim com el Barça i costa molt dir que no sigui quina sigui la circumstància. Costa estar aturat, però vaig prendre la decisió i estic molt content d'haver-ho fet”, afegeix.

Nova etapa

Per als dos jugadors, aquella sanció va ser important en el desenvolupament de les seves carreres i ara enceten una nova etapa al Sabadell. “El que espero és créixer com a jugador i tenir tants minuts com sigui possible”, diu el porter Ezkieta, que ha jugat tots els minuts (810) possibles en la lliga. “M'ho prenc com una experiència per guanyar minuts. La segona B és complicada, em va costar entrar-hi, però confio a poder continuar tenint minuts”, admet el santcugatenc Franquesa, que diumenge passat es va estrenar com a titular contra el Gavà (73 minuts) i que espera, amb ganes, la cita del Miniestadi (dissabte, 20.30 h). “Després d'onze temporades, serà estrany jugar contra el Barça. És una motivació extra perquè també hi ha ganes de demostrar coses”, admet Franquesa; “És una gran il·lusió tornar al Mini. Amb els companys del Barça ja ens estem enviant bromes per missatge, però després al camp no hi haurà amics”, conclou Ezkieta.

3
partits
va disputar Ezkieta el curs passat amb el Barça B en la lliga. Va debutar al Mini contra el Sabadell (1-3).
21
partits
va disputar Franquesa el curs passat amb el juvenil del Barça en la divisió d'honor juvenil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)