Reus

La festa continua

Reus. L'equip de Natxo González aprofita una bona primera part, amb gols de Máyor (24') i Fran Carbia (26'), sap patir després de la diana de Joselu (55') i ja ocupa plaça d'ascens directe

La comunió final entre jugadors i aficionats, aplaudint-se mútuament i celebrant, eufòrics, un present impensable, va descriure a la perfecció el que es viu a Reus. L'equip roig-i-negre continua allargant una trajectòria de somni en la temporada del debut a segona A i ahir, derrotant el Lugo, va prendre a l'equip gallec la segona posició i ja ocupa, per tant, plaça d'ascens directe a primera divisió. El Reus és un equip en estat de gràcia que aprofita les oportunitats que li ofereix el partit. En la primera meitat, més viu i dinàmic que el seu rival, descol·locat i imprecís, va tornar a mostrar una efectivitat creixent amb els gols de Máyor (24') i Fran Carbia (26'), que li van permetre traduir en gols la superioritat i arribar al descans amb un avantatge prometedor. En la segona meitat, l'ímpetu dels visitants li va posar les coses difícils, però després del gol de Joselu (55') va saber patir per assegurar tres punts més, i ja en són 20 en onze jornades. Natxo González va tornar a apostar per jugar amb dos puntes, Máyor i Fran Carbia, i, com la setmana passada a Múrcia, també li va sortir bé. Els dos davanters, complementaris, treballadors i amb confiança, hi van posar l'encert: l'alacantí, aprofitant una bona pilota interior de Ricardo Vaz i el tarragoní, convertint en or pur una pèrdua dels visitants gràcies a la seva velocitat, determinació i definició. En només dos minuts, el Reus havia aplanat el camí cap a la victòria. En la primera part, el Lugo amb prou feines va inquietar Edgar Badia, que només va haver de treballar en un xut de Pedraza després de la millor acció visitant. El Reus era més perillós. Donava amplitud i profunditat al joc i trobava passadís per la banda esquerra, amb Ángel, i per la dreta, amb Benito. També per dins, com és habitual, i en l'estratègia. Un córner després del qual tots els rebots li van ser favorables, i que va acabar amb un xut d'Olmo salvat per la defensa, demostrava que eren els reusencs els que estaven més endollats al partit. El Lugo, que no havia demostrat en la primera part per què és l'equip més golejador de segona A, va millorar després del descans. Es va estirar i va avisar abans que Joselu, de cap, superés Badia. El Reus patia perquè no podia controlar un partit que se li escapava per moments. Llavors, però, va aparèixer Vítor Silva. El portuguès, lesionat fins ara, va debutar per fi en el minut 65 i va trigar pocs segons a recordar a tothom que és el jugador de més qualitat d'un equip que no l'ha trobat a faltar, però que pot créixer encara més amb la seva aportació. Ahir, sobretot, li va donar pausa i possessió de pilota quan més en necessitava. El Reus va aprofitar els minuts de respir que li va concedir el portuguès per buscar el tercer gol, que Ricardo Vaz i Máyor, amb una rematada al pal, van tenir a tocar. En els últims minuts, el Lugo, per inèrcia, es va tornar a animar, però Carmona i Carlos Hernández van topar amb un Edgar Badia segur.

REUS 2 LUGO 1

REUS: Edgar Badia, Alberto Benito, Atienza, Olmo (Melli, 51'), Ángel, Miramón (Vitor Silva, 65'), Albistegui, Ramon Folch, Ricardo Vaz, Fran Carbia (Jorge Díaz, 55') i Máyor. LUGO: José Juan, Jordi Calavera, Carlos Hernández, Dealbert, Manu (Bryan Perea, 41'), Fernando Seoane, Pita, Iriome, Campillo (Carmona, 68'), Pedraza (Pablo Caballero, 73') i Joselu. GOLS: 1-0 (24') Máyor. 2-0 (26') Fran Carbia. 2-1 (55') Joselu. ÀRBITRE: Valdés Aller. T.G.: als locals Ramon Folch i Edgar Badia, i al visitant Fernando Seoane. PÚBLIC: 3.992 espectadors.