Nàstic

futbol

nàstic

Un diumenge en vermell

Nàstic. El cuer i Vicente Moreno se la jugaran contra el Mallorca, per no ampliar els cinc punts de distància respecte a les places de permanència i per no posar en perill el lloc de l'entrenador

Cap victòria en onze jornades, última posició i la zona de permanència a cinc punts. El llum d'alarma està encès en el Nàstic, que necessita guanyar de manera urgent i per al pròxim partit, diumenge a les 6 de la tarda contra el Mallorca, la victòria ja és una obligació. Ampliar encara més la distància respecte al divuitè classificat seria més que preocupant –set o vuit punts seria una distància molt perillosa– i ja no es podria garantir el lloc del tècnic, Vicente Moreno. Fins ara, tres entrenadors ja han estat destituïts, recordant que la figura del tècnic és sempre la baula més feble, la que sol saltar primer quan les coses van maldades.

Moreno, per tot el que ha donat al Nàstic –el va agafar encallat a segona B i el va dur a les portes de l'ascens a primera–, té crèdit, però en el món del futbol no hi ha ningú que el tingui il·limitat. Ara mateix, la solució de la qual s'ha parlat a Tarragona és el mercat d'hivern –el Nàstic ja hi sol recórrer encara que les coses vagin bé, de manera que aquesta temporada, en què la plantilla no rendeix com s'esperava, podria fer-hi molts canvis–, però tothom és conscient que encara falten dos mesos i que de res servirà fitxar al gener si l'equip hi arriba despenjat. Per tant, la directiva del Nàstic espera una millora abans de Nadal i, si no es comença a produir de seguida, probablement hi haurà canvi a la banqueta.

La reacció no es pot demorar, ja que si el Nàstic mantingués la progressió actual acabaria la lliga amb 24 punts, i en necessita una mica més del doble per assegurar-se la permanència. Dit d'una altra manera, dels 93 punts que falten per disputar, els grana n'han de sumar la meitat. Els directius grana s'agafen especialment a una hipotètica victòria del Nàstic diumenge, ja que esperen que l'equip es tregui de sobre la pressió de no haver guanyat, el rendiment millori i la reacció s'activi. No guanyar, en canvi, ennegriria el panorama al voltant d'un equip que, més enllà dels números, transmet sensacions preocupants. La derrota de diumenge a Almeria va ser la d'un equip sense ànima i amb poques idees.

Després de rebre el Mallorca, catorzè, el Nàstic visita el Mirandés, desè, i després rep el Getafe, tretzè. Tot seguit, haurà de jugar al camp del rival territorial, el Reus, un partit que a Tarragona voldrien afrontar en una situació millor que l'actual.

MERCAT D'HIVERN

S'espera una millora abans de Nadal perquè valgui la pena fitxar al gener

UN DÈFICIT ENORME

Amb la mitjana de punts actual, el Nàstic acabaria amb 24, i almenys n'ha de fer el doble

Cap onze inicial repetit fins ara

“Busco variants, em trenco el cap buscant solucions, però no trobo la fórmula perquè això canviï.” Ho deia Vicente Moreno després del partit d'Almeria, i la realitat és que no ha repetit mai cao onze inicial en les onze jornades disputades i ha utilitzat tots els futbolistes entre la lliga i la copa. La falta de resultats fa que el tècnic valencià no doni continuïtat a l'equip, tot i que també és veritat que, fins ara, l'equip tarragoní ha estat molt afectat per les baixes –convocatòries de seleccions, sancions i, sobretot, lesions–, fet que ha posat les coses més difícils a Moreno, que també ha provat canvis en el sistema. Va canviar l'habitual 4-2-3-1 pel 4-4-2 i diumenge va provar el 5-3-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)