Territorial

futbol català

polèmica a la federació

Andreu Subies: “No s'ha fet res irregular”

Federació. El president de la FCF afirma que el mètode de poder delegar el vot a persones externes és legal i es fa amb el consentiment dels clubs

Per votar, membres externs al clubs es registren com a vicepresidents
La importància de delegar el vot sol ser poc valorada per molts clubs

“No s'ha fet res d'irregular”; així de clar és quan es defensa el president de la FCF, Andreu Subies, que està vivint uns dies moguts en les setmanes prèvies a l'assemblea extraordinària que se celebrarà el 4 de novembre, en què el màxim dirigent del futbol català vol impulsar, entre altres coses, la professionalització del seu càrrec. Subies ha hagut de respondre a les informacions aparegudes durant els darrers dies al diari digital El món, l'última de les quals denunciava irregularitats greus en les assemblees generals de la FCF. En concret, s'afirma que les darreres assemblees van estar manipulaven per afavorir Subies a través d'un sistema organitzat de falsificació documental.

El president de la FCF, però, va defensar la legalitat de tot el procés, mitjançant el qual directius de la federació o persones externes poden representar els clubs en l'assemblea general en condició de vicepresident o president de les entitats, ja que la normativa –el decret 58/2010– ho empara. “Tota la informació que ha aparegut és falsa o malintencionada. En cap moment ha entrat ningú amb cap acta falsa a l'assemblea, ja que estan totes certificades per notaris”, va dir ahir Subies, que admet que hi ha persones externes representant clubs.

El president de la federació, en tot cas, afirma que aquest procediment entra dins de la normalitat: “Això és el futbol modest, hi ha molts clubs que no poden anar a l'assemblea però hi volen ser representats.” Subies, per reblar-ho, diu que ni la FCF ni cap altre estament ha rebut cap denúncia en tot aquest temps i creu que al darrere hi ha una “campanya orquestrada” que pretén debilitar-lo.

El funcionament

Les assemblees generals són el punt de trobada de la federació amb els clubs, en què les entitats aproven o reproven la gestió presentada per l'ens. De fet, Subies les ha anat superant sense contratemps. “Sempre s'ha aprovat tot amb unanimitat, traure això ara no té cap ni peus”, diu el president de la FCF. En aquests casos, la normativa només permet el vot del president dels clubs o, si s'escau, del vicepresident. “Nosaltres érem un club format per quatre persones i no hi podíem anar gairebé mai”, explica un exdirectiu de l'Almeriense (Vallès Oriental), club actiu al 2015 però actualment desaparegut: “Aleshores anàvem a la federació a demanar que algú ens representés, però és que sempre hem estat a favor de Subies.” Aquesta autorització es tramitava a partir d'un document notarial per convertir la persona determinada en vicepresident i així tenir dret a vot. “Moltes vegades els delegats comarcals ens ajudaven a portar-ho al notari perquè si portaven més clubs de la seva zona a l'assemblea quedaven millor davant la junta directiva. Això sí, mai dirigien el nostre vot”, hi afegeix un membre d'un dels clubs que va utilitzar el sistema.

Altres clubs consultats, com ara els d'Agullana, Begur o Corçà, van negar haver delegat el vot, però en bona part d'aquests casos les entitats han patit recentment canvis en les directives que impedeixen saber als actuals dirigents si els anteriors mandataris n'estaven al corrent. També hi ha altres clubs que reconeixen que és una pràctica habitual delegar i enviar a les assemblees de la FCF gent de confiança, per la indiferència que generen o per la seva impossibilitat d'assistir-hi.

LES FRASES D'ANDREU SUBIES

En cap moment ha entrat ningú amb cap acta falsa; estan totes certificades per notaris. A més, ningú no ha denunciat mai cap irregularitat
Això és el futbol modest, hi ha molts clubs que no poden anar a l'assemblea i deleguen el seu vot perquè hi volen ser representats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)