Reus

Era massa bonic per ser real

Dos minuts fatídics. El Reus deixa viu l'Osca després d'un primer temps aclaparador (0-1) i veu com l'equip aragonès capgira el partit en dues accions seguides, després d'un penal molt rigorós

Ser infinitament superior al teu rival no és sempre suficient. Cal ser efectiu, perquè en el negoci del futbol el preu del perdó és altíssim. Després del partit d'ahir a El Alcoraz, el Reus ho tindrà molt i molt clar. L'equip que entrena Natxo González va protagonitzar una exhibició majúscula en la primera part. L'Osca va ser una joguina a les mans de la màquina de fer futbol que era el conjunt roig-i-negre. Haurien pogut caure perfectament tres o quatre gols. Però només en va caure un. I, en el segon temps, patapam. Dos minuts fatídics, provocats per un penal rigorosíssim de Melli, que va ser expulsat, van permetre al conjunt local capgirar el resultat. El Reus, amb tot, va tornar a casa capcot, però amb el cap ben alt, que no és incompatible. Que els del Baix Camp arribaven a la cita d'ahir en estat de gràcia va quedar clar des del minut 1. L'equip roig-i-negre va decidir que agafaria la batuta i no la va soltar. La va agafar, a més, per fer sonar una simfonia gairebé perfecta. Des del rigor defensiu que caracteritza els de Natxo González, el conjunt roig-i-negre va desplegar un joc brillant. La pilota circulava d'un costat a l'altre, els laterals s'incorporaven a l'atac, Máyor i Fran Carbia, bregadors a la punta de llança, desequilibraven. L'un, amb la seva capacitat física, i l'altre, amb la seva velocitat. Així, les ocasions es van anar succeint. En el primer minut ja va avisar Albístegui amb un xut des de la frontal. Poc després, Miramón va veure com el seu xut a boca de canó acabava massa desviat, per sobre del travesser. També ho intentaria Ricardo Vaz, amb un cop de cap poc precís, quan estava sol com un mussol. El gol, al final, arribaria de la forma menys esperada. Gràcies a una errada del porter Sergio Herrera, que no va blocar una centrada fàcil d'Albístegui i va veure com Máyor, atent al davant seu, va quedar-se sol davant de la porteria i va aprofitar l'avinentesa. Era el minut 15 i, amb el 0-1, el Reus no en tenia prou. Es veia tan superior que sabia que ho tenia tot a favor per fer el segon gol. Però si abans del 0-1 els del Baix Camp van fallar ocasions claríssimes, després va passar el mateix. Així, ni Albístegui, amb un altre xut des de la frontal, ni Ricardo Vaz, amb una remata franca, van ser capaços d'ampliar la diferència. Tot plegat tindria un preu molt alt.
Control fins al penal
El Reus va ser intel·ligent després de la represa i, davant el previsible augment de la pressió de l'Osca, va saber contemporitzar. Els de casa van acaparar la possessió, però el Reus va anul·lar-los amb una defensa sense fissures. Tot, fins que l'àrbitre va canviar de criteri en el minut 71. López Amaya, que fins aleshores havia deixat jugar sempre i s'havia menjat faltes clamoroses per part dels dos equips, va decidir que l'agafada de Melli a Jair dins l'àrea en el servei d'un córner –una de les mil que hi ha sempre en aquest tipus d'accions però que no es xiulen gairebé mai– era penal. I groga per al central, que en tenia una i va acabar expulsat. Samu Sáiz, el millor futbolista de l'Osca de lluny, va prendre la responsabilitat de la pena màxima i va empatar. L'escenari canviava radicalment. El Reus no va encaixar gens bé el cop de l'1-1 i de l'inferioritat numèrica. Així, sense temps de pair la garrotada, va caure el segon gol. Una acció exquisida de Samu Saiz, que va marejar tothom a la banda, va acabar amb una assistència rasa als peus de Melero. El mig local va rematar a boca de canó i Edgar Badia no va poder fer-hi res. Després, els roig-i-negres van haver de nadar a contracorrent, però amb la voluntat no n'hi va haver prou. L'Osca, disciplinat, va amarrar els tres punts.

OSCA 2 REUS 1

OSCA: Sergio Herrera; Nagor, Jesús Valentín, Jair, Brezancic; Aguilera (Bambock, 35'), Melero; Alexander González (Ferreiro, 58'), Samu Sáiz, Vadillo (David López, 67'); i Borja Lázaro. REUS DEPORTIU: Edgar Badia; Benito, Pichu Atienza, Melli, Ángel; Ricardo Vaz (Jorge Díaz, 76'), López Garai, Albístegui, Miramón (Rafa García, 78'); Fran Carbia (Vitor, 65') i Máyor. GOLS: 0-1 (15') Máyor. 1-1 (72') Samu Sáiz, de penal. 2-1 (73') Melero. ÀRBITRE: López Amaya (col·legi andalús). T.G.: al local Samu Sáiz i al visitant Fran Carbia. T.V.: al visitant Melli (71'), doble amonestació. PÚBLIC: 2.974 espectadors.