Nàstic

futbol

2a divisió a

La desesperació del cuer

Nàstic. Els grana hi posen actitud i recorren a individualitats per superar l'estancament ofensiu, però tornen a mostrar-se molt febles en defensa i empaten el dotzè intent frustrat de guanyar

La imatge dels jugadors del Nàstic encerclant l'àrbitre un cop xiulat el final del partit contra el Mallorca deia moltes coses. Era la descàrrega de la tensió acumulada en un partit clau, la frustració per un 2-2 que serveix de molt poc i que deixa la zona de permanència a sis punts, la impotència de comprovar com la lluita i l'actitud no van acompanyades per idees sobre el camp, la ràbia de veure com el rival no necessita fer grans coses per marcar, la desesperació de constatar que la primera victòria no arriba i que l'equip està cada cop més enfonsat en l'última posició. Era també, òbviament, l'emprenyada cap a un arbitratge que no va agradar, que probablement va treure més que no pas va donar a l'equip grana, però que no es pot considerar culpable d'una altra ensopegada amb característiques habituals: fragilitat defensiva i poca creativitat atacant. L'àrbitre va centrar ahir l'atenció, però quan tot s'hagi oblidat serà l'equip i Vicente Moreno els que tornaran a estar al davant dels focus, els que hauran de treure les castanyes del foc. Moreno manté encara crèdit, però caldrà veure en els pròxims partits si és capaç de fer rutllar per fi un equip que fa mala pinta, que hi posa ganes però que no funciona. Els dos gols grana van sorgir, gairebé, del no-res, i amb la firma de dos dels pocs futbolistes que poden treure l'equip de la monotonia, que poden desencallar-lo: Juan Muñiz amb les accions a pilota aturada i Jean Luc en jugades individuals. L'1-0 va ser un xut de falta directa de l'asturià, potent, col·locat i amb un efecte endimoniat que Santamaría no va ni veure (22'). El 2-1 va començar amb Dimitrievski obrint els braços en no poder fer cap passada en curt i xutant en llarg a la zona d'Àlex López. El de Calafell, tot brega, tot punt d'honor, va pentinar la pilota deixant-la en avantatge per a Jean Luc, que en una jugada marca de la casa va anar retallant defenses fins a trobar un forat per fer un xut ajustadíssim al pal (68'). Més enllà dels dos gols, el Nàstic, al qual li costava trobar l'equilibri entre l'acceleració per la transcendència i la calma necessària, no va generar gaire més perill. I el Mallorca, amb poc, va fer dos gols i va rematar una pilota al pal, de Lago Júnior en la primera part. En la segona, el Nàstic va sortir adormit i Brandon, als vint segons, va sorprendre Dimitrievski amb un xut llunyà (46'). I, en la part final del partit, en què el Nàstic havia de defensar amb dents i ungles un 2-1 que era oxigen pur, va permetre que Moutinho centrés i que el més petit, Brandon, rematés de cap al límit de l'àrea petita (86'). I, al final, tensió a la gespa, escridassada a l'àrbitre i aplaudiments per l'esforç de l'equip per part de l'afició, a la qual se la veu resignada, sense demanar dimissions, i que no entén per què en pocs mesos s'ha passat del cel a l'infern.

LES FRASES NÀSTIC 2 MALLORCA 2

Hem comès errors puntuals, però les circumstàncies que tothom ha vist no han ajudat. Emprenya perquè ens hi juguem molt
NÀSTIC: Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, Lopo, Mossa, Tejera, Cordero, Juan Muñiz (Uche, 59'), Cristian Lobato (Jean Luc, 55'), Ferran Giner i Àlex López (Stéphane Emana, 73'). MALLORCA: Santamaría, Campabadal, Héctor Yuste (Moutinho, 76'), Raíllo, Joan Oriol, Juan Domínguez, Juan Rodríguez, Damià (Lekic, 46'), Lago Júnior, Brandon i Óscar Díaz (Ansotegi, 65'). GOLS: 1-0 (22') Juan Muñiz. 1-1 (46') Brandon. 2-1 (68') Jean Luc. 2-2 (86') Brandon. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos. T.G.: Als locals Juan Muñiz, Tejera, Cordero i Stéphane Emana, i als visitants Héctor Yuste, Joan Oriol, Raíllo, Lago Júnior i Brandon. T.V.: Directa a Lopo una vegada acabat el partit. PÚBLIC: 5.731 espectadors.
L'actitud de l'equip m'ha agradat molt. Amb la primera victòria en vindran més. L'àrbitre, fatal
Josep Maria Andreu
president del nàstic
Agraeixo el suport del consell, de l'afició. Continuarem remant, queda molt i ens en sortirem
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Albert Lopo s'exposa a una sanció dura

En els últims minuts es van produir les accions més polèmiques d'un arbitratge protestat. Un possible penal a Tejera en una jugada que va acabar amb gol anul·lat per fora de joc i el fet que xiulés el final en lloc d'assenyalar una falta favorable al Nàstic van encendre els ànims dels grana, que van encerclar l'àrbitre. En l'acta, De la Fuente Ramos justifica l'expulsió en aquell moment de Lopo afirmant que li va dir “ets un merda” i, poc després, “has vingut a robar-nos, ets un pocavergonya”, però no fa cap esment a cap assetjament per part dels jugadors. Sí que parla dels insults, ja al túnel de vestidors, d'una persona no identificada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)