Nàstic

futbol

nàstic

Precedents per no mirar

Nàstic. Els grana fan un inici de lliga pitjor que les dues últimes vegades que van baixar a segona B. L'anterior equip que va arribar a la jornada 12 sense triomfs va ser el Múrcia el 2009

El Nou Estadi traspuava certa resignació després de l'empat de diumenge contra el Mallorca, en la dotzena oportunitat perduda per aconseguir la primera victòria de la temporada. L'equip no transmet sensacions positives, però no hi havia ganes de carregar contra un equip i un tècnic, Vicente Moreno, que fa pocs mesos van dur el Nàstic a les portes de primera divisió. L'actuació arbitral i la bona actitud dels jugadors van tapar les deficiències de l'equip, i el crèdit que Moreno s'ha guanyat en tres temporades a Tarragona li permet mantenir-se a la banqueta malgrat l'última posició dels grana, a sis punts de la zona de permanència, i que altres entrenadors ja han saltat.

La situació, però, és altament preocupant. Més enllà de la imatge que transmet l'equip, hi ha la fredor de les estadístiques i el record dels precedents, que no ajuden a l'optimisme. Les dues últimes temporades que el Nàstic va baixar a segona divisió B, la 2011/12 i la 2001/02, la situació de l'equip era una mica més bona que l'actual, tot i que en els dos casos també ocupava zona de descens. El 6 de novembre del 2011, precisament en la dotzena jornada, Jorge D'Alessandro es va estrenar a la banqueta del Nàstic en substitució de Joan Carles Oliva, que no havia guanyat cap partit en onze jornades. L'argentí va tenir un debut immillorable, un 5-0 contra el Sabadell que treia el Nàstic de la cua i el situava, amb 7 punts, a quatre de la zona de permanència. En la jornada següent, el Nàstic va tornar a guanyar, a Alcorcón, però la reacció es va quedar aquí i l'equip grana va acabar últim, a setze punts del divuitè lloc. El curs 2001/12 el Nàstic era dinovè amb 11 punts, a dos de la zona de salvació, després de dotze jornades. Es va moure sempre al límit i va baixar tot i acabar la lliga amb 49 punts.

L'anterior equip que, com el Nàstic ara, va arribar a la jornada de lliga 12 sense haver sumat ni una sola victòria va ser el Múrcia en el curs 2009/10, penúltim amb set punts. Va guanyar per fi en la jornada següent i va experimentar una lleu millora que no va evitar el descens, amb 50 punts.

LES FRASES

Ho estem donant tot i ho continuarem fent per millorar. Estic convençut que ho aconseguirem
Stole Dimitrievski
porter del nàstic
Ho fem tot per guanyar. Si seguim igual, lluitant junts, serà molt complicat que ens derrotin
Miguel Ángel Cordero
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

2011/12

L'equip grana tenia 11 punts, amb dues victòries, en la dotzena jornada
L'estrena de D'Alessandro va ser en la jornada 12, amb golejada al Sabadell (5-0)

L'actitud és l'argument

Si l'entorn del Nàstic no va fer sang amb l'equip després de l'empat contra el Mallorca va ser perquè es va veure una bona actitud dels jugadors. El president, Josep Maria Andreu, va assegurar després del duel que li havien agradat les ganes amb què els jugadors havien afrontat un partit clau, i que havien estat la mala sort i l'actuació de l'àrbitre que havien impedit la victòria. També Moreno va valorar l'esforç dels jugadors i, com Andreu, es va mostrar convençut que la reacció del Nàstic arribarà, igual que Dimitrievski i Cordero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)