Territorial

President [ara professional] Andreu Subies

Federació. El màxim dirigent de la FCF rep el vistiplau a cobrar 120.000 euros anuals en una assemblea plàcida

La Federació Catalana de Futbol tindrà a partir d'enguany un president professional. Aquest era el punt estel·lar amb què Andreu Subies es va presentar a les eleccions de l'estiu passat –uns comicis que no es van ni celebrar, ja que ningú va presentar cap altra candidatura–, i ja és una realitat. Ahir era el dia, i el màxim dirigent del futbol català va rebre el vistiplau dels clubs per passar a tenir un càrrec executiu. Andreu Subies tindrà enguany un sou de 50.000 euros, i els tres cursos següents, el salari augmentarà fins als 120.000 euros anuals. Una mesura que va aprovar una amplíssima majoria dels clubs i representants dels clubs que van assistir a l'assemblea general extraordinària de l'Hospitalet de Llobregat. Va haver-hi 198 vots a favor, 10 en contra i 3 abstencions.

L'acte d'ahir a la tarda va ser una exhibició de múscul per part del president i de la seva junta després d'uns dies difícils, en què Subies ha hagut de sortir al pas d'informacions en què se l'acusava de diverses irregularitats i il·legalitats. El president de la FCF es va reafirmar en la idea que havia fet una bona gestió i va trobar-se al davant una assemblea que va ser una autèntica bassa d'oli. Més enllà d'aprovar que el president comenci a cobrar un sou, els assembleistes van donar el vistiplau, amb majories aclaparadores, als altres dos punts de l'ordre del dia: el nou organigrama i la modificació d'articles del reglament.

Canvis per al futur

Andreu Subies ja fa mesos que defensa que el president de la FCF ha de poder tenir un poder executiu i que per això cal remunerar el càrrec. “El fet de ser professional em dóna la capacitat de prendre decisions; és un canvi que quedarà per al futur i que garanteix l'estabilitat de la federació”, va afirmar el màxim dirigent del futbol català, que va aprofitar l'assemblea d'ahir per fer retrospectiva. “Fa sis anys això era un solar i ara hem estabilitzat la federació”, va dir Andreu Subies, que va remarcar el valor que té el portal del federat i la mutualitat com a eines que permeten sostenir una gestió professional de la FCF.

El president de la federació també va explicar en l'assemblea d'ahir que continuarà regulant el futbol català. En un dels punts aprovats, hi figurava l'estudi de tota la part esportiva i reglamentària. Subies no va entrar en detalls, però va tornar a parlar del comitè de mediació, de noves normes en el moviment de nens i també de canvis en la competició. “El camp de futbol ja l'hem regulat, ara també hem de regular el que passa a la grada”, va dir el president de la FCF, que va anunciar que els pròxims mesos hi haurà reunions per tot el territori per determinar quins són els aspectes a normativitzar de cara al futur.

LES FRASES

El càrrec de president professional em dóna la capacitat de prendre decisions i garanteix l'estabilitat de la FCF

LA XIFRA

Fa sis anys aquesta casa era un solar i ara la federació està estabilitzada. Iniciem una nova etapa reguladora
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
4
anys
de mandat té Andreu Subies. Cobrarà 120.000 euros pels tres últims. Enguany en percebrà 50.000.

Baza marxa després de 47 anys

La federació catalana viurà en els pròxims mesos un dels canvis més rellevants dels últims anys, ja que una figura cabdal de la institució en les darreres dècades, el secretari general Albert Baza, abandonarà el càrrec després de 47 anys treballant a la FCF. Així ho va anunciar el president Andreu Subies, que va agrair la feina feta per Baza i va avançar que ningú no el rellevarà: “Ell no té substitut, assumirem tota la seva feina amb gent de la casa.” Al final de l'assemblea, el secretari general també va voler acomiadar-se de tots els presents. “Aquesta junta i tots vosaltres [en referència als clubs] em tindreu sempre per al que necessiteu; em poso a la vostra disposició,” va concloure Baza en la seva última intervenció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)