Reus

Un regal d'altura

Reus. L'equip roig-i-negre afronta un nou capítol del somni del debut a segona A en la visita del líder sòlid, el Llevant, en què podrà demostrar que és més que la revelació de l'arrencada

Enmig del somni que viu el Reus, tercer amb la lliga ja avançada la temporada del debut a segona A, la visita del Llevant, un equip amb passat recent a primera i que encapçala la competició amb autoritat, és tot un regal per a un equip, un club i una afició que no vol baixar dels núvols. De fet, es tracta d'una prova de nivell per demostrar que el Reus és més que la revelació, la nota sorprenent, de l'arrencada de la lliga, i que la seva solidesa defensiva i el seu dinamisme en atac són vàlids per mantenir-lo entre els millors. Sí, la permanència continua sent l'objectiu, però a aquest ritme no trigarà a quedar-se curt.

El Llevant és un dels pocs casos d'equip que, després de baixar de primera, s'adapta ràpidament a segona A. En els últims anys, equips com ara el Saragossa, el Mallorca, l'Elx i l'Almeria i, aquesta mateixa temporada, el Getafe i el Rayo Vallecano, han pogut comprovar que la història d'un equip té poca importància en una categoria especialment igualada. El Llevant, en canvi, ha començat fort i Juan Ramón López Muñiz ha sabut dotar de solidesa i conjunció un equip amb bons jugadors, com és el cas de Roger Martí, que comparteix la primera posició de la taula de golejadors amb Joselu, del Lugo, amb 9 gols. El Llevant només ha perdut un partit –en la cinquena jornada, a Còrdova–, és el més golejador –21 gols– i té un marge de set punts respecte als dos immediats perseguidors, el Sevilla Atlético i el Reus.

L'equip roig-i-negre va encaixar la setmana passada la segona derrota de la temporada, a Osca. Ara li toca refer-se'n a casa, on encara no ha perdut i és on mostra més personalitat. Natxo González no veu gaire diferència entre l'últim partit i el d'avui, ja que diu que els afronten tots amb la mateixa actitud i que sempre hi ha motius per a la motivació. El tècnic basc elogia el Llevant, ja que considera que, individualitats a banda, funciona com un bloc. Juan Ramón López Muñiz també té bones paraules per al Reus, un equip, tal com assegura, “compacte i rocós, sacrificat i solidari”. Muñiz no creu que es tracti d'un partit clau, encara que la victòria suposi ampliar la distància respecte a un dels perseguidors, ja que és conscient que la temporada és llarga.

LES FRASES

Altres equips també tenen individualitats, però no han conjuntat el bloc. El Llevant sí
Natxo González
entrenador del reus
El Reus no té grans individualitats, però és compacte i rocós, sacrificat i solidari. És dels que més corren
Juan R. López Muñiz
entrenador del llevant

Dos centrals de baixa i el dubte de Vítor Silva

Natxo González té per al partit d'avui les baixes de dos centrals, el sancionat Melli i el lesionat Olmo. Per fer parella amb Atienza, la solució natural és fer debutar Babic, tot i que també podria endarrerir algun migcampista. A més, el tècnic basc no sabrà fins a última hora si podrà disposar de Vítor Silva, que té un petit esquinç. El portuguès ha sortit en la segona part dels dos últims partits després de perdre's tots els anteriors per lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)