Nàstic

futbol

nàstic

Oxigen pur a Anduva

Nàstic. Els tarragonins aconsegueixen, per fi, la primera victòria de la temporada gràcies a un gol de Juan Muñiz en el primer tram de la segona meitat (56') i a la seriositat defensiva

MIRANDÉS 0 NÀSTIC 1

MIRANDÉS:Sergio Pérez, Kijera, Fran Cruz, Carlos Moreno, Álex Ortiz, Dani Provencio (Maikel Mesa, 70'), Eguraras (Fofo, 59'), Néstor Salinas, Álvaro Bustos (Pedro Martín, 59'), Sangalli i Guarrotxena. NÀSTIC:Dimitrievski, Gerard Valentín, Suzuki, Djetei, Mossa, Xavi Molina, Cordero (Lobato, 40'), Madinda, Ferran Giner (Kakabadze, 89'), Juan Muñiz i Àlex López (Stéphane Emana, 67'). GOLS:0-1 (56') Juan Muñiz. ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:al local Guarrotxena i Fran Cruz, i als visitants Gerard Valentín, Juan Muñiz, Ferran Giner, Dimitrievski i Mossa. PÚBLIC:2.938 espectadors.

La Nàstic es va treure un gran pes de sobre ahir a Anduva. Després de dotze jornades de nervis i desesperació creixent, la primera victòria va arribar, per fi, en la tretzena. El 0-1 –Muñiz (56')– amb què els grana van derrotar el Mirandés és oxigen pur per a un equip que començava a quedar-se enfonsat en l'última posició. Continua sent cuer, només ha retallat un punt la distància respecte a la zona de permanència –de 6 a 5–, però ha aconseguit una bona dosi de moral i confiança per a un dipòsit que estava quedant buit. És, també, un alleugeriment per a Vicente Moreno i una recompensa per a un club que ha mantingut l'aposta pel tècnic que va rescatar l'equip encallat a segona B i el va portar a les portes de primera, meritori tenint en compte que altres entrenadors de la categoria ja han pagat els plats trencats. Els grana, però, només han posat la primera pedra per a la reacció, i de poc servirà la victòria d'ahir a Miranda si no va acompanyada del primer triomf al Nou Estadi, dissabte contra el Getafe.

El Nàstic es va assemblar ahir força a l'equip del curs passat, amb ganes de protagonisme, especialment en la primera meitat; amb més convicció en atac i, sobretot, seriositat i solidesa en defensa. Moreno va fer debutar en la lliga el central Djetei, fent parella amb bona nota amb Suzuki a l'eix de la defensa. Davant seu va situar un mig del camp entre bregador –Molina i Madinda–, creatiu –Cordero i Muñiz– i veloç –Giner–, per robar pilotes i superar amb criteri la poblada zona ampla del Mirandés. Li va anar prou bé i en la primera part va estar actiu en atac. Va estar a prop del gol, sobretot dues vegades: en una pilota interior de Cordero per a Àlex López, que va topar amb la bona sortida de Sergio Pérez (20'), i en un gran xut de Muñiz, que va fer volar el porter local (25'). El Mirandés, menys insistent que de costum, va estar a punt de marcar en un acció en què Sangalli es va plantar davant Dimitrievski, que va salvar el gol (35').

El Mirandés va sortir en la segona part més despert i va assetjar el Nàstic durant deu minuts. Els grana ho van resistir i, a més, van marcar en el primer contraatac, en què van agafar descol·locada la defensa local: passada a l'espai d'Àlex López a Giner, canvi de ritme del valencià per superar Carlos Moreno i centrada als peus de Muñiz que, tot sol, no va fallar (56'). A partir d'aquí, el Nàstic es va defensar amb ordre, només va concedir alguna rematada forçada als locals, com un cop de cap d'Ortiz (58'), i Djetei i Suzuki van estar atents a les incursions perilloses del rival. En atac, el Nàstic tenia espais i, gestionant millor les contres de què va disposar, hauria pogut fer el segon i estalviar-se el patiment final.

Per fi s'ha pogut reflectir tot el treball al camp. Hem patit molt fins ara, ja que mereixíem més
Mossa
defensa del nàstic
En la segona part els hem tancat al darrere, però ens han marcat en un contraatac
Carlos Terrazas
entrenador del mirandés

ELS VESTIDORS

Estic molt content per tots els que formem part del Nàstic, ja que fa molt temps que patim. És un punt de partida molt important
Hem tingut sempre el partit on volíem, tot i que potser no hem fet tant com altres dies
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Un punt retallat respecte dels llocs de salvació

El Nàstic va començar la jornada a sis punts de la zona de permanència i la va acabar a cinc. Malgrat els tres punts obtinguts a Anduva, només en va poder retallar un respecte al divuitè classificat, ja que victòries com ara la de l'UCAM Múrcia i la del Cadis, i els empats registrats han encarit una mica les coses a la zona baixa. En cas de derrota, per tant, el Nàstic s'hauria quedat a vuit punts de les places de salvació. A Tarragona són conscients que de poc servirà la victòria d'ahir si no va acompanyada pel primer triomf a casa, dissabte que ve a la tarda contra el Getafe, situat també a la part baixa de la classificació. Amb dues victòries seguides afrontaria menys pressionat l'esperat derbi del 20 de novembre a Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)