Reus

El líder no llença els regals

Reus. El gol de Roger, que no va desaprofitar una assistència involuntària d'Atienza (62'), fa la diferència i condemna els roig-i-negres a la segona derrota seguida, la primera a casa

REUS 0 LLEVANT 1

REUS:Edgar Badia, Alberto Benito, Atienza, Babic, Ángel, Albistegui, Ramon Folch, Jorge Díaz (David Haro, 73'), Ricardo Vaz (Miramón, 62'), Fran Carbia (Edgar Hernández, 82') i Máyor. LLEVANT:Raúl Fernández, Pedro López, Postigo, Chema, Toño García, Lerma (Rafael Martins, 46'), Campaña, Natxo Insa, Morales (Abraham, 89'), Jason i Roger (Rober Pier, 92'). GOLS:0-1 (62') Roger. ÀRBITRE:Eiriz Mata.T.G.:als locals Ricardo Vaz, Atienza, Fran Carbia i Miramón, i al visitant Pedro López. PÚBLIC:4.107 espectadors.

El Llevant és el líder destacat de segona A entre d'altres coses perquè té futbolistes de qualitat contrastada que no solen desaprofitar les oportunitats. En el minut 62, el seu pitxitxi, Roger Martí, va agrair una passada enrere d'Atienza, que no l'havia vist, i va plantar-se sol davant Edgar per fer el gol que va marcar la diferència entre el Reus, amb la seva personalitat habitual en la primera meitat, i el Llevant, que va millorar després del descans. És la segona derrota consecutiva, i la primera a casa, del Reus, que ara és quart.

Els dos equips, amb ganes de protagonisme, amb voluntat de tenir la pilota, van oferir uns primers minuts de lluita intensa per la possessió. El Reus aconseguia portar més aigua al seu molí, gràcies a la mobilitat de Fran Carbia entre línies i les aparicions de Ricardo Vaz i Alberto Benito per la sempre profunda banda dreta, donant opcions de passada quan el mig del camp roig-i-negre tenia la pilota. El Llevant, però, és un equip amb molt potencial ofensiu, tal com va demostrar Roger rematant creuat una pilota morta dins l'àrea (8'). El Reus, a la seva, començava a trobar forats, com en una arribada a la línia de fons de Benito i una centrada de Vaz. El Llevant era més intermitent en els seus atacs que un Reus pacient que buscava aprofitar qualsevol espai entre el mig del camp i la defensa del Llevant. El va trobar Fran Carbia en la millor ocasió del Reus en la primera meitat. Des de la mitja lluna, la seva assistència curta va deixar sol Máyor davant el porter, però va xutar desviat (27'). Els visitants patien. No estaven còmodes i anaven de bòlit vigilant Jorge Díaz, que provava diagonals des de l'esquerra, i l'incansable Carbia. El petit tarragoní es va endur una pilota amb la seva convicció habitual i va acabar la conducció amb un xut desviat. I, tot seguit, Babic va fer volar Raúl amb una canonada des de lluny (34'). El Reus estava molt dins del partit, com ho va demostrar el rapidíssim replegament defensiu que va permetre que una perillosa pèrdua de pilota de Ramon Folch quedés en no res. En els últims minuts de la primera meitat es va notar una petita intensificació ofensiva dels visitants, però Campaña va xutar fluix i, just abans del descans, Edgar Badia va ser més ràpid que Roger en una pilota llarga.

Li sol passar al Reus quan juga a casa que després del descans paga l'esforç de la primera meitat, en què més interessat està a marcar personalitat, i ahir no en va ser cap excepció. El Llevant va començar controlant una mica més el joc i la defensa roig-i-negra s'inquietava perquè el rival anava sovintejant la seva zona. Potser per això, Atienza va perdre la seva habitual concentració i va fer una passada enrere, cap al porter, sense adonar-se que hi havia Roger, que no va desaprofitar el regal i va superar Edgar Badia per baix (62'). L'escenari del partit havia canviat i ara el Llevant estava més còmode. Quan tenia la pilota intentava refredar el ritme i, quan no la tenia, ajuntava les línies i pressionava per forçar la precipitació d'un Reus que abusava del joc llarg. Tot i això, Máyor va pentinar una falta servida per Miramón i va provocar l'aturada de Raúl (65'). A l'altra àrea, Jason va xutar a frec del pal. El Reus, ja amb dos davanters centre –Máyor i Edgar– sobre el camp va fer algun últim intent, com una volea de David Haro (86') i un cop de cap d'Ángel en els darrers instants.

No ens hem sentit inferiors, fins i tot hem estat superiors en alguna fase, però al davant teníem el líder, que té un gran poder ofensiu
El gol, per com ha estat, ens ha deixat tocats, ja que havíem fet moltes coses per marcar abans
Natxo González
entrenador del reus
Els duels igualats se solen resoldre per detalls. En la segona part el partit estava com volíem
Juan R. López Muñiz
ENTRENADOR DEL LLEVANT

Babic aprofita les baixes en defensa per debutar

El partit d'ahir va suposar el debut en la lliga del jove central serbi Srdjan Babic, cedit per la Real Sociedad l'últim dia del mercat d'estiu. Fins ara, el bon paper de l'eix defensiu, sobretot amb Olmo i Atienza, però també amb les aparicions de Melli, havia impedit l'estrena de Babic. Ahir, però, les baixes del sancionat Melli, expulsat a Osca, i del lesionat Olmo, que en té per tres setmanes més, van possibilitar la titularitat del futbolista de vint anys, que va fer parella amb Atienza al centre d'una defensa que completaven els laterals habituals, Benito i Ángel. Al davant, Albistegui va tornar a sortir d'inici, com a El Alcoraz, i al seu costat va reaparèixer Ramon Folch després del partit de sanció. Finalment, Vitor, amb un esquinç, no va entrar en la convocatòria. En la segona meitat, Natxo González va fer debutar un altre futbolista, David Haro, que encara no havia pogut jugar per lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)